Otkrijte šta se svake sekunde dogodi na Internetu

Dodajte komentar

Stranica Pennystocks nedavno nam je otkrila koliko najveće društvene mreže zarade u sekundi, a u novoj interaktivnoj grafici prikazuju koliko se podataka generiše svake sekunde.

Internet je mjesto na kojem se svake sekunde prenosi velika količina podataka, a interaktivna karta Internet in Real-Time putem web stranice Pennystocks.la  zainteresovanima nudi da na zabavan način otkriju šta se događa u bespućima interneta u samo jednoj sekundi, piše dpa.

Podaci su prikupljeni iz različitih izvora i ne odražavaju precizne brojke, već se temelje na procjenama.

Fascinantni podaci pokazuju da korisnici u jednoj sekundi objave 5700 poruka preko Twittera, pošalju gotovo 220.000 poruka putem aplikacije WhatsApp te pogledaju više od 2300 sati video snimaka na YouTubeu. Istovremeno Internet in Real-Time u sekundi evidentira 50.000 ‘lajkova’ i objava na najvećoj društvenoj mreži na svijetu, Facebooku.

Pannystocks.la na svojoj internet stranici “Battle of the Internet Giants” prikazuje i koliko novca u sekundi zarade najveće svjetske korporacije, pa se tako može doznati da Facebook u sekundi zaradi 48 dolara, Microsoft 700 dolara, a Apple 1100 dolara, za razliku od Twittera koji svake sekunde izgubi 20 dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *