Jakna za beskontaktno plaćanje

Ako kojim slučajem živite u Velikoj Britaniji i htjeli biste obavljati kupovine, odnosno plaćati robu na geekovski način, a ne možete priuštiti Apple Watch, sada vam se nudi mogućnost da to činite svojom jaknom. Poznati škotski proizvođač odjeće Lyle & Scott, u svoju je ponudu uvrstio jaknu pod nazivom “The Contactless Jacket” (beskontaktna jakna), koja omogućuje beskontaktno plaćanje kada u njenu manžetu rukava ubacite čip s Barclayeve beskontaktne kartice koja koristi bPay tehnologiju.

Ukratko rečeno, nakon što ubacite čip u za to predviđeno (skriveno i sigurno) mjesto, preuzmete aplikaciju, ili aktivirate uslugu na stranici bPaya, te prebacite novac na račun, moći ćete da plaćate robu i usluge na svim mjestima koji podržavaju bPay, na taj način da rukav približite čitaču i to je sve, prenosi Tehnologija.

11111

Bpay sistem trenutno ima limit od 30 funti, koliko možete obaviti u jednoj pojedinačnoj transakciji, no to će vam vjerovatno biti dovoljno za obavljanje manjeg šopinga.

Sama jakna će vas koštati 150 funti, no moći ćete Barclayev čip staviti i na staru ofucanu traper jaknu, te glumiti hi-tech nerda u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Check Also

Završeno spektakularno prvo izdanje Tomorrow konferencije: Više od 21.000 ljudi ispratilo događaj

Završeno je prvo spektakularno izdanje TOMORROW konferencije koja se od 13. do 15. maja održavala …

Leave a Reply

Your email address will not be published.