Počinje Svjetska nedjelja novca

Dodajte komentar

Svjetska nedjelja novca, pod sloganom „Uključi se i štedi pametno“ biće obilježena od 14. do 20. marta 2016. godine. Svjetska nedjelja novca za cilj ima jačanje globalnog ekonomskog i finansijskog opismenjavanja, kao i širenje finansijskih znanja i vještina.

Kao i prethodnih godina, Centralna banka Crne Gore će, kao društveno odgovorna institucija, sprovesti brojne aktivnosti koje obuhvataju veliki broj djece i mladih.

U ponedjeljak, 14. marta 2016, učenici Škole za srednje i više stručno obrazovanje ,,Sergije Stanić“ će posjetiti Centralnu banku Crne Gore, gdje će za njih biti upriličena predavanja na teme centralnog bankarstva i prepoznavanja lažnog novca – kazali su uz CBCG.

Dan kasnije, 15. marta 2016, predstavnici Centralne banke Crne Gore će posjetiti vrtić ,,Leptirić” – JPU ,,Đina Vrbica” gdje će, kroz igru i druženje, mališane uvesti u svijet novca.

U srijedu, 16. marta 2016, predstavnici Centralne banke Crne Gore će posjetiti Srednju ekonomsku školu ,,Mirko Vešović”, gdje će budući ekonomisti čuti predavanje o bankarskim proizvodima i uslugama.

Narednog dana, 17. marta 2016, predstavnici Centralne banke će održati radionicu „Uvod u svijet novca“ za učenike nižih razreda osnovnih škola u Bijelom Polju, Beranama, Budvi, Baru, dok će srednjoškolci u istim gradovima imati priliku da saznaju kako prepoznati lažni novac.

U petak, 18. marta, predstavnici Centralne banke će posjetiti Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju u Nikšiću, i na interaktivan način, kroz druženje i igru, uključiti štićenike Centra u priču o novcu, finansijama i štednji.

Kroz ovakva edukativna i društveno odgovorna angažovanja Centralna banka Crne Gore, kao nosilac inicijalnih ideja i vizije za jačanje finansijske pismenosti, pruža mogućnost crnogorskoj djeci i omladini da postanu dio svjetske manifestacije koja okuplja više miliona učesnika – navode iz Centralne banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *