Pet poteza kojima ćete impresionirati poslodavce

Dodajte komentar

Poslodavci provedu mnogo radnog vremena u procesu zapošljavanja. Za to vrijeme vide loše, ali i dobre primjere ponašanja na intervjuima za posao.

Ako se koncentrišemo na dobre, uvidjećemo da je zapravo riječ o malim gestovima i pravilima ponašanja kojih bi se svi trebali držati.

Donosimo pet poteza koji će omogućiti da poslodavcima ostanete u dobrom sjećanju:

Prezentujte se na dobar način
Nezavisno o tome u koju vrstu kompanije dolazite, uvijek se držite nekih pravila – pojavite se malo ranije, profesionalno se obucite, budite ljubazni prema svima i pripremite primjerke svog CV-a.

Vodite sitne razgovore sa svima
To će vam pomoći da se prikažete kao pozitivna osoba u čijem je prisustvu ugodno. Takođe, pomoći će poslodavcu da uvidi odgovarate li korporativnoj kulturi kompanije.

Pokažite stvarno zanimanje
Prečesto se na intervjuima za posao čuju odgovori ‘Smatram da je ovo izvrsna prilika za učenje’ ili ‘Mnogo ću naučiti na ovom radnom mjestu’. Dajte do znanja koji je stvarni razlog zbog kojeg želite to radno mjesto. Artikulišitei načine na koje možete pomoći kompaniji.

Obavite prethodno istraživanje
Klasično pripremanje za intervju podrazumijeva da ste provjerili istoriju kompanije, proizvode koje nudi, ciljeve i strategiju. Ali nemojte stati na tome. Istražite posljednje vijesti o kompaniji, koji su njeni najveći konkurenti, što je ono što ih razlikuje. Činjenica da možete ravnopravno raspravljati pokazuje da ste zainteresovani i ići će vam u prilog.

Zahvalite se
Ovaj se savjet možda čini logičnim, ali mnogi ljudi to zapravo ne rade. Mnogi poslodavci to smatraju nepristojnim. Poslati mail zahvalnosti zaista ne iziskuje previše vremena, a može vam donijeti mnogo koristi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *