Banka Kovanica d.d. i ABBA d.o.o. potpisali Ugovor o implementaciji sistema NovoDoba®

Dodajte komentar

Predsjednik Uprave Banke Kovanica d.d. Nicola Ceccaroli i direktor ABBA d.o.o. Ivica Hasanec potpisali su Ugovor o implementaciji integrisanog bankarskog sistema NovoDoba® u Banku Kovanica d.d. iz Varaždina.

Ugovor je potpisan 09.03.2016. nakon višemjesečnih pregovora i ranije prihvaćenog Pisma namjere, a radovi na migraciji podataka i implementaciji novog IT sistema već su započeli.

Gospodin Nicola Ceccaroli, koji je predsjednik Uprave Banke Kovanice d.d. od 2014 i ima dugogodišnje iskustvo u ICT-u, izjavio je nakon potpisivanja: “Tehnologija ima nemjerljivu snagu u bankarstvu jednako kao u svakoj drugoj industriji. Još uvijek nije jasno ko će preživjeti „darwinovski“ scenario jer outsourcing, cloud-computing i “fintech” partnerstva stavljaju pod upitnik tradicionalni smisao ekonomije obima, a mali igrači tu neće nužno biti gubitnici.“

Direktor ABBA d.o.o. Ivica Hasanec izrazio je svoje uvjerenje kako će sistem NovoDoba® značajno pridonijeti ostvarenju ambicioznih razvojnih planova Banke Kovanica d.d.: „ABBA-ina buduća uspješna saradnja s tako iskusnim bankarima, zasigurno će dovesti do novih ideja i daljeg unaprijeđenja ABBA-inog sustava, koji i sada slovi za jedno od najinovativnijih core banking rješenja u ovom dijelu Evrope, a trenutno je „u produkciji“ u Hrvatskoj i u Crnoj Gori.“ 

ABBA World 2016-15G1

ABBA d.o.o. osnovana je 2001. godine u Osijeku i od tada kontinuirano uvodi nove trendove u području poslovnog softwarea. Temeljna odluka o trenutnom proizvodnom usmjerenju donesena je 2002. godine kada je postavljen jasan fokus na visoko tehnički i tehnološki zahtjevne projekte, kao i pružanja pune usluge u područjima programiranja i savjetovanja za finansijsku industriju. ABBA d.o.o. posjeduje certifikate za upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 QMS, kao i ISO 27001:2005 ISMS sistem za upravljanje sigurnosti informacija, oba za Razvoj bankarskih i poslovnih aplikativnih rješenja. Na području Crne Gore djeluje ABBA MONTENEGRO d.o.o., ABBA-ino preduzeće kćer koje je u aprilu 2015. u rekordnom roku implementiralo integrisani bankarski sistem NovoDoba® u Crnoj Gori.

ABBA usluge i proizvodi

  •       Core Banking System NovoDoba® i samostalni Servisi za bankarstvo
  •       Izvještajni Moduli za Management i Regulatore
  •       Uspostava kompleksnih DWH Rješenja (Data Warehouse)
  •       Savjetovanje / Konzalting za finansijsku industriju (Banking, Leasing, Factoring…)
  •       Analiza i unapređenje poslovnih procesa
  •       Napredna IT Rješenja izrađena “po mjeri”
  •       Core Leasing System ABBA LEASING

Više o ABBA rješenjima i proizvodima doznajte na: www.abba.hr ili na NovoDoba.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *