Dosada može biti ključ uspjeha

Dodajte komentar

Pored svih obaveza i brzog života modernog doba veoma je teško biti u dokolici. Na žalost, to može biti loša stvar po nas. Istraživanja pokazuju da mnogo propuštamo ukoliko se ne dosađujemo. Evo zašto.1. Razvijate kreativnost

Istraživanja koja prenosi Business Insider su pokazala da dosada ohrabruje naš um da dovodi u pitanje mnoge stvari. To dovodi do veoma orginalnih i kreativnih ideja.

2. Dovodi do toga da zaključujete da je nešto pogrešno

Mnogi ispitivači smatraju da je dosada dobro upozorenje da mi radimo nešto što zapravo ne želimo da radimo. Što nas može motivisati da se pokrenemo.

3. Motiviše da budemo više orijentisani ka postizanju ciljeva

Studije pokazuju da sanjarenje i maštarije dok se dosađujemo zapravo mogu da se pretvore u autobiografsko planiranje, bilo da je riječ o planovima za sljedeći dan ili planovima za budućnost.

4. Pomaže da budete produktivniji

Maštarije ni malo ne ugrožavaju vaš put ka uspjehu ili određenom zadatku, naprotiv. Dosada će vam pomoći u tome da budete maksimalno kreativni i produktivni jer su vaše misli otvorene i odlično planiraju i organizuju obaveze.

5. Čini od vas bolju osobu

Studije ukazuju da u dokolici ne vidimo smisao u našem djelanju. One takođe navode da ovo više podstiče ljude da se bave dobrotvornim radom kako bi ponovo vratili smisao životu i ideju da su dobre osobe.

6. Dosada može biti ključ sreće

Uvaženi filozof Bertrand Russell je vjerovao da previše uzbuđenja iscrpljuju čovjeka i, tokom vremena, zatupljuju zadovoljstvom koja idu uz njih. Kako je navodio, dosada je esencija srećnog života.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *