Societe Generale banka Montenegro: Osmi mart obilježen donacijom za djecu oboljelu od raka

Dodajte komentar

Odlukom zaposlenih žena Societe Generale banke Montenegro ovogodišnja osmo-martovska donacija opredijeljena je za Udruženje roditelja djece iz Crne Gore oboljele od raka “Fenix Crna Gora”.Donacija, u vrijednosti od 2.000 eura, podržaće akciju prikupljanja sredstava za adaptaciju dijela odjeljenja dječije pedijatrije za liječenje djece oboljele od raka, u Kliničkom centru Crne Gore.

Trenutna situacija je takva da se djeca oboljela od raka u Crnoj Gori liječe i borave sa svom ostalom djecom, te je njihov organizam, već uništen od bolesti i hemioterapija, izložen svim ostalim bolestima i infekcijama zbog neobezbijeđene izolacije. Plan za renoviranje i adaptaciju je napravljen, ali su potrebna značajna finansijska sredstva, kazala je  Dijana Stojanović, predsjednik ovog Udruženja.

U Fenix-u kažu da godišnje iz Crne Gore oboli do 20 nove djece i uglavnom se šalju na liječenje u Beograd. Udruženje kroz različite projekte radi na jačanju zdravstvene zaštite djece oboljele od raka i njihovom boljem položaju u društvu, tokom i nakon liječenja, kao i rehabilitaciji nakon aktivne terapije citostaticima. Osim psihološke podrške djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama, udruženje pruža jednokratnu finansijsku pomoć porodicama čija su djeca na liječenju.

– Societe Generale banka Montenegro će nastaviti da Međunarodni dan žena obilježava donacijom i društveno odgovornim aktivnostima kojima nastoji da se poboljša položaj žena i djece u crnogorskom društvu – kazali su iz banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *