Otvaranje luksuznog hotela Hilton za par mjeseci

Dodajte komentar

Hotel Hilton Podgorica trebalo bi da bude otvoren za par mjeseci, najavio je njegov vlasnik Žarko Burić. On je rekao da se, poslije dužeg vremena, može reći da su radovi ušli u završnu fazu.

Nije bilo jednostavno ispoštovati sve standarde Hiltona. Dodatno opterećenje predstavlja rekonstrukcija starog objekta i dogradnja, tako da je bilo i dosta neplaniranih radova i nekih stvari koje nijesmo mogli predvidjeti“, kazao je Burić novinarima nakon oganizovanog obilaska objekta.

Burić, čija je kompanija Normal company glavni izvođač radova, podsjetio je da je otvaranje hotela bilo predviđeno za decembar, ali da je došlo do kašnjenja.

Nadamo se da ćemo uskoro otvoriti hotel. Sada ne bih licitirao sa tačnim datumom, jer uvijek postoji nešto što se ne može predvidjeti, ali svakako da smo ušli u završnu fazu i da će to biti u narednih par mjeseci“, rekao je Burić.

Čitav projekat podrazumijevao je rekonstrukciju, nadogradnju i proširenje nekadašnjeg hotela Crna Gora, koji je sagrađen 1953. godine i koji je predstavljao simbol grada iz tog perioda.

Na pitanje ko će prvi popiti kafu na terasi hotela, Burić je odgovorio “onaj ko prvi dođe”.

On je rekao da je oko 90 odsto crnogorskih firmi izvodilo radove.

“Što se tiče namještaja, on je ugovoren sa kompanijom Simpo. Vrijednost ugovora je oko četiri miliona eura. Veći dio poslova radile su lokalne kompanije”, naveo je Burić.

Kada su u pitanju cijene, Burić je rekao da je generalni menadžer počeo da radi i da je njegov dio posla da vodi cjenovnu politiku.

Gradonačelnik Glavnog grada, Slavoljub Stijepović, saopštio je da gradska uprava želi da sa partnerima, domaćim ili stranim investitorima, svakodnevno unaprijeđuje i razvija grad u evropskom duhu.

Sigurni smo da je ovo najbolji primjer kako možemo dodatno razviti grad i pružiti građanima i gostima dodatne sadržaje u tom smislu“, kazao je Stijepović.

On je ocijenio da dolazak jednog svjetski priznatnog brenda, kakav je lanac hotela Hilton, svrstava Podgoricu u red evropskih metropola koje se mogu pohvaliti da imaju takvog investitora.

Ono što posebno je značajno kada je ova investicja u pitanju je to što će građani dobiti priliku da koriste sve moderne sadržaje hotela, kao što će ih koristiti i gosti“, rekao je Stijepović.

On je podsjetio da je u Podgorici prošle godine u odnosu na 2014, zabilježen rast broja gostiju od 20 odsto, kao i rast noćenja više od četvrtine.

Sa ovom ivesticijom, mi ćemo dodatno osnažiti poziiju kada je u pitanju kongresni turizam“, poručio je Stijepović.

On je dodao da je to prilika i da se oko 200 mladih i stručnih Podgoričana zaposli.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori, Margaret En Uehara, rekla je da je u rekonstrukciji hotela odrađen odličan posao kombinovanjem tradicionalnih i modernih detalja.

Jedva čekam završetak hotela u narednih nekoliko mjeseci i da posjetim spa centar i restoran. Mnogo američkih posjetilaca će biti u hotelu“, kazala je Uehara.

Ona smatra da je to odličan primjer saradnje lokalne vlasti, odnosno Opštine, Vlade i investitora, koji su doveli odličan američki brend u Crnu Goru.

Do sada je u hotelu Hilton Podgorica kompletno opremljeno 57 soba, kongresni dio i podzemna garaža na dva nivoa, a ostali radovi su u završnoj fazi.

Budući moderni, luksuzni hotel, sa 180 smještajnih jedinica kategorije pet zvjezdica, kako je ocijenjeno, pozitivno će uticati i na druge postojeće objekte u hotelijerstvu, u pravcu podizanja nivoa kvaliteta usluge i zaspošljavaće između 190 i 210 radnika.

Podgorica je, nakon Dubrovnika, drugi grad na Balkanu, gdje će poslovati svjetski hotelski brend Hilton.

Vrijednost cijelog projekta procijenjen je na oko 45 miliona eura.

izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *