Održana Skupština akcionara Montenegro Airlinesa

Dodajte komentar

Na današnjoj vanrednoj Skupštini akcionara Montengro Airlinesa, donešene su odluke konverziji duga u akcijski kapital, o emisija akcija po osnovu pretvaranja duga u akcijski kapital, o izmjenama i dopunama Statuta Društva i Odluka o povećanju akcijskog kapitala.Ove odluke donešene su na osnovu aneksa Ugovora o preuzimanju i konverziji duga u akcijski kapital od 9. marta 2015. godine, zaključenih između Ministarstva finansija i Montenegro Airlines AD Podgorica, shodno zaključku Vlade Crne Gore od 2. aprila prošle godine.

Ovim zaključkom, Vlada Crne Gore je usvojila Informaciju o preuzimanju duga Montenegro Airlinesa AD Podgorica od 3.700.000 eura.

Ukupan dug koji se konvertuje u akcijski kapital Društva iznosi 2.096.819,73 eura, a nastao je preuzimanjem obaveza Montenegro Airlinesa prema brazilskoj banci BNDES od strane Vlade Crne Gore, koje se tiču finansiranja jednog vazduhoplova tipa Embraer E 195. Na osnovu emisije akcija po osnovu pretvaranja duga u akcijski kapital i izmjene Statuta Društva, akcijski kapital “Montenegro Airlines” povećan je na iznos od 34.707.765,79 eura”, objašnjavaju u MA.

Skupština akcionara je, u skladu sa prijedlogom Vlade Crne Gore, sa sjednice održane 29.01.2016. godine, izabrala novi Odbor direktora.

Odbor čine predstavnici državnog kapitala Daliborka Pejović, Miodrag Koljević, Ivo Đoković, Nusret Ećo, Milan Avramović.

Donešena je i Odluka o razrješenju i imenovanju člana Revizorskog odbora “Montenegro Airlines” A.D. Podgorica. Umjesto Tufika Bojadžića za člana ovog odbora imenovan Mitar Matijašević, diplomirani ekonomista.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *