Facebook je uveo niz noviteta, a jedan bi vam mogao unaprijediti poslovanje

Dodajte komentar

Facebook je uveo više novih funkcija i mogućnosti. Evo s kojima svakako trebate biti upoznati.

1) Objavljujte višejezično

Ako ste željeli da objavljujete na više jezika, dosad ste se morali oslanjati na objave istog posta na različitim jezicima, imati zasebne stranice za korisnike koji govore druge jezike ili se osloniti na ne naročito pouzdane automatske prevode. Facebook je uveo novu funkciju koja omogućava stvaranje višejezične objave. Možete je uključiti ako otvorite Page Settings, pa General, Post in Multiple Languages i odaberete Allow.

2) Odigrajte partiju šaha

Facebook je nedavno integrisao šah u aplikaciju Messenger. Kako bi počeli igru, pošaljite poruku ‘@fbchess play’.

3) Privatno odgovorite na komentare

Osim javno, možete i privatno odgovoriti bilo kojem korisniku koji je ostavio komentar na vašoj stranici. Ta bi se opcija trebala pojaviti odmah uz link ‘reply’ na pojedinom komentaru. Poruka koju ćete poslati biće povezana s izvornim sadržajem.

4) Nadopunite podatke u korisničkom profilu

Ova funkcija je trenutno još u fazi uvođenja na globalnom nivou, pa je moguće kako vam još nije dostupna. Ponudiće vam prostor za 101 slovni znak u kućici odmah iznad podataka o zaposlenju i lokaciji, kojim ćete opisati ko ste.

5) Local Insights for Businesses

Nova grupa funkcija trebala bi da olakša korištenje Facebooka za poboljšanje svog poslovanja. Pomoću njih možete, recimo, doznati koliko je ljudi koristilo Facebook u krugu od 50 metara od vaše prodavnice, kafića, restorana ili hotela te dobiti pregled demografskih podataka o njima, ali i bolje ciljati potencijalne kupce i korisnike oglasima, između ostalog, piše Tportal.

Izvor: Tehnologija.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *