“Stvaratelji za stoljeća” za četiri crnogorske kompanije i Asocijacija poslovnih žena

Dodajte komentar

Luka Kotor, Adriatic Marinas, Klikovac d.o.o, Jela Komerc d.o.o. i Asocijacija poslovnih žena Crne Gore ovogodišnji su dobitnici priznanja “Stvaratelji za stoljeća” koje dodjeljuje Međunarodni ekonoski forum Perspektive.

Na trećem Regionalnom samitu preduzetnika Srednje i Jugoistočne Evrope “300 najboljih” u Dubrovniku predstavnici Crne Gore ostvarili su veliki uspjeh. 

Uz veoma zapažena izlaganja u okviru brojnih programskih panela, članovi crnogorske delegacije našli su se na spisku od 63 laureata iz sedam zemalja kojima su,  od strane Međunarodnog ekonomskog foruma MEF Perspektive, dodijeljena priznanja “Stvaratelji za stoljeća” u preduzetništvu i za preduzetništvo u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi u više kategorija.

Od pojedinaca, Veliko priznanje “Stvaratelji za stoljeća” za doprinos razvoju preduzetništva dodijeljeno je Predragu Mitroviću, ambasadoru Crne Gore u Makedoniji i dugogodišnjem, bivšem predsjedniku Unije poslodavaca Crne Gore UPCG.

U dijelu nagrada za institucije, Direkciji za razvoj MSP Crne Gore dodijeljeno je Posebno priznanje “Stvaratelji za stoljeća”.

Ovogodišnji laureati priznanja “Stvaratelji za stoljeća” iz Crne Gore su i četiri kompanije i jedno udruženje: Luka Kotor a.d. Kotor – dobitnik Posebnog priznanja za doprinos razvoju preduzetništva, Adriatic Marinas d.o.o. Tivat – dobitnik Velikog priznanja za razvoj ideja, inovacije i investicije u preduzetništvu, Klikovac d.o.o. Podgorica – dobitnik Priznanja za razvoj ideja, inovacije i investicije u preduzetništvu, Jela Komerc d.o.o. Rožaje – dobitnik Priznanja za doprinos razvoju preduzetništva,  Asocijacija poslovnih žena Crne Gore – dobitnik Priznanja za doprinos razvoju preduzetništva”, saopšteno je iz UPCG-a.

Na događaju u Dubrovniku formiran je Klub laureata “Stvaratelji za stoljeća“ za 2016. godinu.  Odlukom organizatora, izvršni direktor Luke Kotor Vasilije Kusovac je imenovan za zamjenika predsjednika Kluba.

Takođe, Milica Daković, vlasnica kompanije E3 Consulting d.o.o. Podgorica izabrana je za prvu predsjednicu Mreže mladih preduzetnika MMP Srednje i JI Europe „4E – Ekonomija, Ekologija, Energija, Europa 2050“, što je dodatna potvrda uspjeha delegacije iz Crne Gore na ovogodišnjem RSP”, navedeno je u saopštenju.

Odlukom organizatora, Unija poslodavaca Crne Gore UPCG je, kao prošlogodišnji laureat Velikog priznanja “Stvaratelji za stoljeća”, imenovana za ambasadora „Povelju za razvoj preduzetništva u Srednjoj i JI Evropi“ na području Crne Gore. Svi učesnici ovogodišnjeg RSP potpisali su Povelju.

Funkciju Nacionalnog sekretara MEF Perspektive za Crnu Goru obavljala je šefica Sektora za PR i marketing u UPCG Zvezdana Oluić.

Organizatori trodnevnog događaja hotelu Sheraton u Dubrovniku koji se danas završava su: Međunarodni ekonomski forum „PERSPEKTIVE“ Dubrovnik i „PROMO – GLOBAL“ d.o.o. Zagreb/Novi Sad.

Cilj događaja je promocija značaja preduzetništva, kao i odavanje javnog priznanja i skretanje pažnje šire javnosti na rijetke vizionare i lidere čiji su rad, znanje i kreativnost utkani u temelje razvoja novog, naprednijeg društva u kojem živimo i radimo.

Misija je da utiče na kreiranje poslovnog i javnog ambijenta naklonjenog novom stvaranju i izrastanju novih generacija uspješnih preduzetnika.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *