Amazon ušao u modni biznis

Dodajte komentar

Bez mnogo medijske pompe, najveća svjetska onlajn trgovina Amazon nedavno je počela da prodaje odjeću sopstvene proizvodnje.

Prodaja je počela pod bar sedam različitih brendova, koje ukupno sadrže više od 1.800 različitih artikala.

Nijedan od brendova ne nosi ime Amazon, već su zamaskirani u generička imena poput Franklin & Freeman, Franklin Tailored, James & Erin, Lark & Ro, North Eleven, Scout + Ro i Society New York.

Amazonovi modni brendovi pokrivaju sve segmente i nude sve što vam padne na pamet, od cipela i odijela za muškarce, ženske odjeće i modnih dodataka pa sve do dječje odjeće i obuće.

Potpredsjednk Amazon fešn divizije još je krajem prošle godine najavio da firma namjerava da na tržište izbaci originalnu liniju odjeće. Međutim, nikada nisu otkrili više detalja.

Upućeni tvrde kako je izlet u modnu industriju treba posmatrati u svijetlu Amazonovog nastojanja da njihova onlajn ponuda sadrži sve što bi potrošači mogli poželjeti, od gedžeta i knjiga pa sve do odjeće. Kako piše Vired, kompanija planira da pojača fokus na proizvode koji nisu povezani sa trećim stranama i ostalim trgovcima kako bi osigurali da kupci ostanu verni Amazonovoj onljan šoping platformi.

Capture

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *