Njemački turisti okrenuli leđa Egiptu, Tunisu i Turskoj

Dodajte komentar

Rezervacije njemačkih turista za ljetovanje u Egiptu, Tunisu i Turskoj pale su za 40 odsto u odnosu na prošlu godinu zbog zabrinutosti u pogledu bezbjednosti, saopštila je danas Asocijacija njemačkih turističkih agencija DRV.

„Rezervacije za ljetovanje u Turskoj su smanjene za 40 odsto u odnosu na prošlu godinu“, izjavio je predsjednik DRV-a Norbert Fibig, dodajući da je broj rezervacija za Tunis i Egipat smanjen u istom procentu, prenosi agencija Rojters.

Fibig je, međutim, istakao da se broj rezervacija za ove destinacije značajno poboljšao u protekle dvije nedjelje, i da se u narednom periodu očekuje njihov dalji rast.

Naš cilj je da ukupan broj rezervacija ne bude znatno ispod nivoa iz 2015. godine. To, međutim, u potpunosti zavisi od toga kako će se ova tri tržišta razvijati, naročito Turska i Egipat“, kazao je Fibig.

U međuvremenu, rezervacije za Grčku su porasle, uprkos prilivu na stotine hiljada novih migranata.

Nekada popularne destinacije, poput Egipta i Tunisa, suočile su se sa serijom terorističkih napada, što je primoralo turoperatore, kao što su TUI i „Tomas Kuk“, da pronađu alternative, prenosi agencija Rojters.

Turska, tradicionalno popularna destinacija za njemačke turiste, predstavila je prošle nedjelje plan za pružanje pomoći sektoru turizmu, koji obuhvata donaciju od 255 miliona lira (87 miliona dolara), kao i pružanje mogućnosti turističkim kompanijama da restrukturiraju dugovanja, podsjeća britanska agencija.

Capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *