Donacija CKB i njenih zaposlenih Klinici za neurologiju i Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore

Crnogorska komercijalna banka (CKB) i njeni zaposleni donirali su Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) dva aparata, čija je vrijednost sedam hiljada eura.

Centru za neonatologiju KCCG doniran je aparat za monitoring vitalnih parametara, a Klinici za neurologiju EKG aparat.

Direktorka Korporativnog sekretarijata CKB, Maja Vukčević, kazala je da zaposleni u toj banci krajem svake godine učestvuju u akciji prikupljanja novca koji se usmjerava za donacije.

Vodeći se činjenicom da su djeca naša budućnost i da im treba najveća pažnja i ljubav, prepoznali smo Institut za bolesti djece, kao instituciju sa kojom imamo dugogodišnju saradnju i godinama prikupljamo sredstva i nabavljamo najpotrebniju opremu“, kazala je Vukčević.

Prikupljeni novac je, kako je navela, opredijeljen za nabavku monitora praćenja vitalnih parametara, koji je uručen Centru za neonatologiju.

Centar za neonatologiju prepoznajemo kao mjesto gdje počinje život, pa se i ova donacija usmjerava u cilju zdravija i ljepše budućnosti djece“, rekla je Vukčević.

Ona je dodala da vjeruje da će i EKG aparat, koji je doniran Klinici za neurologiju, biti za dobrobit građana i olakšati rad ljekara i medicinskog osoblja.

Vukčević je istakla da su im se u akciji pridružile kolege iz OTP faktoringa Crne Gore.

Dobavljači opreme su, kako je navela, firma Osmi red i Inel medica.

CKB je prepoznata kao društveno odgovorna kompanija koja njeguje donatorski pristup zdravlju“, kazala je načelnica Klinike za neurologiju, Mirjana Čukić, dodajući da su današnjom donacijom to potvrdili.

Načelnica Centra za neonatologiju, Lidija Banjac, kazala je da je doniran savremeni kardio-respiratorni monitor koji ima mod za registrovanje amplitudnog EEG-a.

On nam omogućava registrovanje suptilnih konvulzija kod teško bolesne novorođenčadi i daje nam mogućnost pravovremene terapije“, objasnila je Banjac.

Prema njenim riječima, primjenom tog aparata poboljšaće se kvalitet rada i dijagnostičkih i terapijskih procedura.

1

2

Check Also

Kako se Evropa suočava s globalnom krizom hrane?

Stalan nadzor, ublažavanje propisa i nastavak uvoza žitarica – neke su od mjera kojima EU …

Leave a Reply

Your email address will not be published.