Odlazak u kancelariju je potpuna ludost

Eddie Obeng, britanski profesor na vodećoj evropskoj poslovnoj školi Henley Business School, a pritom i osnivač prve virtualne biznis škole Pentacle, ima zanimljivu teoriju o granicama do kojih je današnji menadžment zastario.

Obeng je kreator koncepta “New World Management’” prema kojem se svijet oko nas mijenja velikom brzinom, a znanje na kojem temeljimo svoje odluke zastarjelo je i neupotrebljivo. I to objašnjava na jednom primjeru, koji je poznat većem broju zaposlenih.

On je u intervjuu Večernjem listu, objašnjavajući svoju teoriju, rekao da je, na primjer, odlazak u kancelariju potpuna ludost.

Mnogim ljudima je odlazak u kancelariju svaki dan normalna pojava, a zapravo je potpuna ludost, jer kod kuće vjerovatno imate bolju internet vezu od one u kancelariji, a odlazite u kancelariju kako biste se mogli spojiti na internet da pošaljete e-mailove – već to nema smisla,“ kaže Obeng za Večernji.

On navodi i nedavni lični primjer o ’ludosti’ takvog rada.

Juče sam se susreo s ljudima iz jedne firme koji su željeli da nauče kako raditi virtualno pa su pozvali svoje kolege da mi se pridruže na mojoj virtualnoj platformi Qube. Ja, naravno, znam da je to virtualna platforma pa sam pretpostavljao da dolaze iz različitih dijelova Ujedinjenog Kraljevstva, ali umjesto toga, oni su svi doputovali kako bi sjeli u istu sobu za sastanke, ne bi li se onda povezali sa mnom virtualno. To je potpuno ludo!

Check Also

Nakon kupovine Sberbank u Srbiji, Miodrag Kostić povećava udio u Addiko banci

Iako je kontinuirana kriza u posljednje tri godine mnoge stajala zatvaranja firmi, nema sumnje da …

2 KOMENTARI

  1. ja se potpuno slazem sa uvazenim profesorom. Odlazak u kancelariju za neke struke je stvarno nepotreban. Tesko je ubediti sefove i vlasnike da puste svoje radnike da rade od kuce, da naprave sistem da drugacije vrednuju performanse svojih radnika, ali oni vole da oni budu tu, da mogu da ih kontrolsiu, neretko da ih maltretiraju i tako ovaj saztareli sistem opstojava.

  2. Posao od kuce ce u buducnosti biti nesta normalno.

Leave a Reply

Your email address will not be published.