Microsoft novom reklamnom napada Apple

Microsoft je pokrenuo novu seriju reklamnih spotova čiji je cilj dokazati kako su Windows uređaji bolji izbor nego li konkurentski Appleovi. Reklamni spotovi se temelje na razgovoru dvije “bug chicksice” Kristie i Jess koje u ugodnom razgovoru otkrivaju što Apple nema, a Microsoft ima.

Kristie koja predstavlja Appleov tabor, očekivano je oduševljena mogućnostima Jessinih Windowsa 10što svako malo i potvrđuje izjavama kako toga na Macu nema. U jednom od reklamnih spotova Microsoft se obračunava s Mac računarima koji (još) ne podržavaju neke Microsoftu bitne funkcije poput recimo ekrana osjetljivih na dodir.

No, kako znamo izostanak ekrana osjetljivih na dodir na Mac računarima u Appleu ne smatraju nedostatkom. Naime, sjetimo se Federighiove izjave s kraja 2014. godine – “Apple nije zainteresovan  za proizvodnju Mac i Macbook računara koje će se kontrolisati rukom”.

Microsoft proziva Apple i zbog toga što njihova Mac računari nemaju ličnog asistenta, dok je na Windows 10 prenosnicima dostupna Cortana. No Apple već radi na ispravljanju ovog nazovimo propusta, te s novom 10.12 funkcijom OS X-a stiže Siri i na Mac računala.

Zadnja stvar koju za sada Microsoftovci “zamjeraju” Appleu je nedostatak biometrijske autentifikacije, a koja je u vidu Windows Hello funkcije podržana na prenosnicima s Windowsima 10.

No, sudeći prema nekim komentarima Microsoft možda nije trebao reklamu za Windowse 10 temeljiti na bubama. Naime, youtuber Nodebuck u komentarima navodi kako je isprva mislio kako se u spotovima govori o prevelikom broju bugova unutar Windows 10 OS-a.

Drugi su pak naveli kako su na reklamni video kliknuli samo zato što su takođe smatrali kako se govori o Windows 10 bugovima, dok youtuber darkpill ide korak dalje s komentarom da ako cure vole bube, onda će zavoljeti i Windowse.

Bug.hr

Check Also

Turizam ne smije više da bude jedini oslonac razvoja

Ne samo turistička privreda već kompletna crnogorska ekonomija se, aktuelnim rječnikom, mora hitno staviti na …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *