Niče najveći aerodrom na svijetu(foto, video)

Dodajte komentar

Gradnja trećeg istanbulskog aerodroma teče planiranim tokom, a trenutno na tom mega projektu radi blizu 13.000 radnika iz 15 država sveta.

Prvi dio budućeg najvećeg aerodroma na svijetu će biti otvoren u februaru 2018. godine. O veličini, govore slike iz ptičije perspektive, a prvi dio aerodroma će imati kapacitet od 200 miliona putnika godišnje.

U predstojećem periodu najvećih radova na izgradnji aerodroma će raditi i do 30.000 ljudi.

Riječ je o projektu vrednom 10,25 milijardi eura i aerodromu koji će po svom obimu i sadržaju biti mali grad i imati godišnji kapacitet od 150 miliona putnika.

aero

Parking prostor za 500 aviona i 70.000 vozila, šest pisti i 12 taksi putevai su samo neki od njegovih sadržaja u izgradnji na 76,5 miliona metara kvadratnih prostora.

naslov

Lokalne vlasti i izvođači radova posebnu brigu vode i o zaštiti okoline pa svako prenosivo stablo presađuju na druge lokacije u Istanbulu, a najavljeno je i zasađivanje po pet sadnica za svako staro stablo koje će biti posječeno.

toranj

Svako posječeno stablo se zavodi u evidenciju i shodno tome je najavljena sadnja više od 10 miliona sadnica na različitim lokalitetima u Turskoj.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *