Beograd na vodi: Za dan planuli najskuplji stanovi

Dodajte komentar

Prodaja stanova u kuli B, u okviru projekta “Beograd na vodi” je počela. Penthausi na vrhu solitera prodavali se po astronomskim cijenama.

Prema rečima prodavaca, intresovanje kupaca juče je bilo zadovoljavajuće – prodat je veliki broj nekretnina. Prioritet prilikom kupovine budućeg krova nad glavom imali su VIP kupci, koji su mogli da biraju sprat i kvadraturu, pišu Večernje novosti.

Kao i prošlog puta, nijedan od ponuđenih 146 stanova nije imao jedinstvenu cijenu. Različita vrijednost mjerila se mnogim parametrima.

Oni stanovi koji gledaju na Savu prema Adi Ciganliji ili ušću ove rijeke u Dunav, značajnije su skuplji u odnosu na one koji gledaju na staro gradsko jezgro. Vrijednost nekretnine određuje i to da li je na drugom ili desetom spratu. Za sličan stan, ta razlika je čak 20.000 eura. Pozicija, veličina i broj terasa, takođe diktiraju koliko će kupac duboko da zavuče ruku u džep.

Kao i prilikom prošle prodaje, da bi zaštitili mušterije od medija, predstavnici firme “Beograd na vodi” nisu dozvolili novinarskim ekipama da izvještavaju.

U razgovoru sa prodavcima, reporter “Novosti” kao potencijalni kupac, saznaje da je dinamika plaćanja slična onoj od prije pet mjeseci, kada su se prodavali stanovi u kuli A.

Jednosobni, dvosobni, trosobni i četvorosobni stanovi otplaćivaće se do maksimalnih sedam rata. Prije prve rate uplaćuje se 1.000 eura rezervacije. A kada se kupac odluči da stavi paraf na ugovor, mora da isplati 10 odsto vrijednosti stana. Posljednja rata se kešira kada se dobiju ključevi u ruke.

Stanari obije kule mogu da koriste zatvoreni bazen, teretanu, fitnes i joga studio, kao i dva zatvorena parka”, objašnjavaju agenti.

Pored redovnih računa, žitelji luksuznih kula moraće da plaćaju održavanje zgrade, a o njihovoj bezbjednosti brinuće profesionalno obezbjeđenje.

Izgradnja dvije stambene kule počela je 27. septembra 2015, a stanovi biće useljivi 2018. godine.

Kompanija “Energoprojekt” biće glavni izvođač na prvom stambenom objektu u okviru “Beograda na vodi”. Radnici i mehanizacija već su na gradilištu, na kojem niče objekat od dvije kule ukupne površine 67.500 kvadratnih metara.

Prvi stanari “Beograda na vodi” su veoma imućni ljudi. Cijena najjeftinijeg stana, od 55 do 60 kvadratnih metara, sa obaveznim garažnim mestom, iznosi oko 200.000 eura. Dvosobni stanovi s pogledom na rijeku koštaju oko 300.000 eura. Oni luksuzniji, četvorosobni, na vrhu solitera, staju od pola miliona eura pa naviše.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *