Etihadov plan za Montenegro Airlines: Preko 50 novih destinacija, veći broj putnika…

U Abu Dabiju, u sjedištu nacionalne avio-kompanije Ujedinjenih Arapskih Emirtata (UAE) Etihad Airways-a, juče je održan sastanak rukovodstava te i crnogorske avio-kompanije Montengro Airlinesa.

U skladu sa Memorandumom o razumijevanju o strateškoj komercijalnoj saradnji, koji su dvije kompanije potpisale 4. novembra, Etihad je predstavio model promjena koje bi mogle da poboljšaju profitabilnost i poslovnu efikasnost Montenegro Airlinesa. Model je, u ime Etihad Airwaysa u prisustvu dva potpredsjednika Etihada, Francois Oberholzera i Shinead Kilkely predstavio Kevin Knight, direktor strateškog planiranja. Delegaciju Montenegro Airlinesa predvodila je Daliborka Pejović, predsjednica Odbora direktora, a sastanku je prisustvovao i Nebojša Krstajić, generalni direktor Direktorata za vazdušni saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Crne Gore.

MA

Dvije strane su takođe razgovarale i o planu sprovođenja novog poslovnog modela i o mehanizmima za restrukturiranje kompanije, kako bi se omogućilo njeno profitabilno poslovanje u relativno kratkom roku.

Plan podrazumijeva značajno pojačanje inteziteta saobraćaja na profitabilnim linijama, znatno efikasnije korišćenje flote i otvaranje preko 50 novih destinacija dostupnih za Montenegro Airlines preko code share ugovora“, navodi se u saopštenju.

Takođe se očekuje i povećanje broja putnika koje nacionalna avio-kompanija dovozi u našu zemlju, kao i dalja podrška razvoju turizma u Crnoj Gori.

To će doprinijeti da se Crna Gora promoviše na međunarodnom planu kao atraktivna turistička i investiciona destinacija, što će podstaći ukupan privredni razvoj zemlje. Montenegro Airlines  ostaje 100 odsto u vlasništvu države Crne Gore“, zaključuje se u saopštenju.

CdM

Check Also

Akcionari spremaju tužbe nakon što je država upisana kao vlasnik Solane

Zemljište Solane, skoro 15 miliona kvadrata, upisano je u katastru kao vlasništvo države Crne Gore. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.