Svjetski osiguravači u Barseloni raspravljali o najnovijim metodama liječenja

Dodajte komentar

Barselona je od 18. do 19. februara ove godine bila domaćin okupljanja svjetske industrije zdravstvenih osiguranja na Healthcare Insurance Inovation Summit koji je održan u hotelu Reinaissance.

Vodeći svjetski osiguravači svoje poslovanje vide u ulaganju i razvoju zdravstvenih osiguranja koji bi trebao biti pokretač ovog sektora industrije.Integrisanje modernih tehnologija poput telemedicine i mobilnih aplikacija u sistem komercijalnih zdravstvenih osiguranja doprinijeće razvoju prevencije, ranom dijagnostikuju oboljenja te uspješnosti liječenja čime bi se postigla efikasnija zdravstvena zaštita.

Zdravstveno osiguranje ključan sektor ekonomije

Zdravstveno osiguranje postaje ključnim sektorom ekonomije. Ono će donijeti velike prilike i izazove kako bi se osigurali standardi u uslugama zdravstvenog osiguranja koji bi trebali da opravdaju visoka očekivanja javnosti i osiguranika”, navodi se na službenim stranicama summita.

Na summitu, koji je okupio oko stotinjak gostiju iz sfere zdravstva i zdravstvenog osiguranja, raspravljalo se o pitanjima kao što su dinamika sistema zdravstvenog osiguranja, postavljanja određenih standarda u zdravstvenom osiguranju i o inovacijama i metodama unutar njega.

Telegram

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *