Mogućnosti digital signage-a u različitim industrijama

Dodajte komentar

izvor: digital-sign.me

Digital signage industrija sjedi na veoma važnoj raskrsnici. Kako cijene hardvera padaju, a povezivanje postaje jednostavnije, mnoge industrije istražuju nešta novo, čineći digitalne digitalne znakove veoma korisnom alatkom. Izuzetan rezultat digital signage-a se pokazao u maloprodajnim objetkima, hotelima, restoranima, proizvodnim pogonima, bolnicama i mnogim drugim gdje se koristi kao tehnologija koja služi za povezivanje sa svojom ciljnom grupom.

Statistike su pokazale da digital signage ima mjerljiv uticaj na iskustvo potrošača. To poboljšava odziv potrošača. Arbitron studija je pokazala da 83% onih koji su vidjeli bar jedan oglas na digitalnom signage ekranu u poslednjih 30 dana sjećaju se konkretno tog sadržaja.

Digital signage takođe ima veliki uticaj na zadovoljstvo kupaca. Prikazana vizuelna privlačnost i relevantne informacije smanjuju dosadu kupaca i frustraciju. Prema Aberdeen studiji tehnologija ima potencijal da poveća zadovoljstvo kupaca i zadržavanje od 46% i 30% respektivno.

Digital Signage može imati značajan uticaj na prodaju. InfoTrends studija je pokazala da digital signage:

  • Povećava prosječnu potrošnju za 29.5%
  • Stvara uspon od 31.8% u ukupnom obimu prodaje
  • Generiše rast od 32.8% u ponavljanju kupaca
  • Generiše 32.8% više prometa u prodavnicama
  • Podstiče kupce da troše 30% više vremena u prodavnicama

Kompanije koje pažljivo prezentuju njihove ključne poruke i logotipe na konzistentnoj osnovi vidjeće napredak o podizanju svijesti o brendu. InfoTrends je prijavio da ima 47.7% efektivnost na obaviještenost o brendu.

digital2

Tehnologija omogućava brendu da poruke budu lako zamjenljive. Sadržaj se može lako mijenjati i takođe rotirati da reflektuje različite pozicije brenda. Specifičan sadržaj brenda kao što su logotipi, boje i misije mogu biti uključeni u redovne poruke kao što su najave za suptilno jačanje identiteta brenda.

Intel navodi da digitalni displeji hvataju 400% više pogleda od statičkih ekrana. Zaposleni na proizvodnoj liniji najvjerovatnije će reagovati i povezati se sa informacijama na digitalnim ekranima, vodeći računa da su uvijek u toku. Digital signage smanjuje povrede na poslu za 20% i za svaki uloženi euro dobija 4 do 6 eura.

Kada zaposleni stignu na svoje radno mjesto žele da znaju koji je zapravo njihov zadatak. Digital signage tehnologija im upravo to i omogućava kroz razna sredstva umrežavanja i informisanja. Produktivnost se povećava od 20% do 25%.

Sve više industrija nastavlja da traži novi način za inovativno korišćenje digital signage-a za postizanje marketing i komunkikatvnih ciljeva. Tržište digital signage-a se razvija rapidnom brzinom a njegova vrijednost je sve veća. Investiranje u ovaj vid oglašavanja zapravo po svim istraživanjima štedi vaš novac i na kreativan način privlači i zadržava postojeće i nove potrošače. Iskoristite moderan i nov način za ostvarivanje vaših marketinških ciljeva i misija vašeg preduzeća.

Da li je pravo vrijeme da osvježite vaš komunikacioni sistem sa rješenjem koje je kompatibilno sa životom 21. vijeka i koje će vam donijeti zaradu ?

digital3

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *