Najsigurniji letovi su u Sjevernoj Aziji

Dodajte komentar

Sigurnost avio-saobraćaja 2015. godine je, u odnosu na prosjek prethodnog petogodišnjeg perioda, povećana u svim regionima svijeta, sem u Sjevernoj Americi.

Prema analizi Medjunarodnog udruženja za avio-saobraćaj nijedan ozbiljan incident u avio-saobraćaju prošle godine nisu imali regioni Sjeverne Azije (2010-2014: 0,06 incidenata na milion letova) i Bliskog istoka. Sjeverna Afrika ( 2010-2014: 1 ozbiljan incident na milion letova).

Sa 0,15 ozbiljnih incidenata na milion letova, visoku bezbjednost imali su i letovi u Evropi, a na četvrtom mjestu po bezbjednosti nalazi se region Azija-Pacifik sa stopom od 0,21. U Latinskoj Americi i Karibima bilo je 2015. godine 0,39 ozbiljnih incidenata na milion letova, a u Zajednici nezavisnih država 1,88 incidenata na milion letova. Iako je i bezbjednost u Africi poboljšana, u tom regionu je prošle godine bilo 3,49 ozbiljnih incidenata na milion letova.

Jedini region u kome je bezbjednost avio-saobraćaja u odnosu na prethodni petogodišnji period pogoršana je Sjeverna Amerika, mada je i njena bezbjednost na nivou prosjeka avio-kompanija članica Medjunarodnog urduženja za svio-saobraćaj. U Sjevernoj Americi se u periodu 2010-2014. godine događalo prosječno godišnje 0,13 ozbiljnih incidenata na milion letova, prošle godine je ta stopa povećana na 0,32 ozbiljna incidenta na milion letova.

Ekonomske vesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *