Najsigurniji letovi su u Sjevernoj Aziji

Sigurnost avio-saobraćaja 2015. godine je, u odnosu na prosjek prethodnog petogodišnjeg perioda, povećana u svim regionima svijeta, sem u Sjevernoj Americi.

Prema analizi Medjunarodnog udruženja za avio-saobraćaj nijedan ozbiljan incident u avio-saobraćaju prošle godine nisu imali regioni Sjeverne Azije (2010-2014: 0,06 incidenata na milion letova) i Bliskog istoka. Sjeverna Afrika ( 2010-2014: 1 ozbiljan incident na milion letova).

Sa 0,15 ozbiljnih incidenata na milion letova, visoku bezbjednost imali su i letovi u Evropi, a na četvrtom mjestu po bezbjednosti nalazi se region Azija-Pacifik sa stopom od 0,21. U Latinskoj Americi i Karibima bilo je 2015. godine 0,39 ozbiljnih incidenata na milion letova, a u Zajednici nezavisnih država 1,88 incidenata na milion letova. Iako je i bezbjednost u Africi poboljšana, u tom regionu je prošle godine bilo 3,49 ozbiljnih incidenata na milion letova.

Jedini region u kome je bezbjednost avio-saobraćaja u odnosu na prethodni petogodišnji period pogoršana je Sjeverna Amerika, mada je i njena bezbjednost na nivou prosjeka avio-kompanija članica Medjunarodnog urduženja za svio-saobraćaj. U Sjevernoj Americi se u periodu 2010-2014. godine događalo prosječno godišnje 0,13 ozbiljnih incidenata na milion letova, prošle godine je ta stopa povećana na 0,32 ozbiljna incidenta na milion letova.

Ekonomske vesti

Check Also

Generacija Z na luksuz gleda potpuno drugačije i brendovi moraju da se prilagode

Prošlo je nekoliko godina otkako su se trgovci dijamantima, dragim kamenjem i uopšte nakitom najviše …

Leave a Reply

Your email address will not be published.