Đurović podnio ostavku na mjesto direktora Morskog dobra

Dodajte komentar

Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća Morsko dobro (JPMD), Mihailo Đurović, podnio je ostavku na tu funkciju. On je kao razlog za to naveo propuste u objavljivanju tendera za zakup plaža u Baru, Budvi, Kotoru i Tivtu.

Podnio sam ostavku na funkciju direktora Morskog dobra. Razlozi su isključivo posljednja dešavanja. Desilo se što se desilo, osjećao sam moralnu odgovornost da napravim ovaj korak“, rekao je Đurović za portal Cafe del Montenegro.

On je dodao da je pokrenuo disciplinsku odgovornost protiv nadležne službe, odnosno njenog rukovodioca, koji se sumnjiči da je odgovoran za propust koji je nanio štetu Morskom dobru.

Javni pozivi za zakup kupališta u Baru, Budvi, Kotoru i Tivtu i odluke Upravnog odbora Morskog dobra nijesu, kako je ranije objavljeno, bili usaglašeni u nekim djelovima. Zbog toga je postojala mogućnost da se ti tenderi ponište, za šta je najveći problem bio što su neke plaže već izdate i što sada svi znaju iznose koje su prvorangirani i ostali učesnici ponudili.

Upravni odbor JPMG je, povodom aktuelnih dešavanja u vezi sa sprovođenjem tenderskih postupaka za ustupanje kupališta, donio odluku da se odlučivanje po zaustavljenim tenderima nastavi i pored grešaka u javnom pozivu.

Imajući u vidu da su objavljeni javni pozivi, i pored određenih grešaka, u skladu sa zakonom odnosno uredbom, Upravni odbor je dao preporuku da tenderske komisije za kupališta u opštinama Budva, Kotor, Tivat i Bar, nastave i okončaju započete postupke u skladu sa objavljenim javnim pozivima”, saopštili su iz Morskog dobra.

Upravni odbor je na sjednici koja je održana u nedjelju, zadužio direktora JPMD da zbog nastale greške pokrene postupak preispitivanja odgovornosti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *