Željezničkom prevozu naknada 2,8 miliona eura kao javni interes

Dodajte komentar

Vlada Crne donijela je juče Odluku o dodjeli Ugovora o obavezi pružanja usluga prevoza putnika od javnog interesa. Shodno Ugovoru, Željezničkom prevozu je pripala naknada od 2,8 miliona eura.Ugovor o obavezi pružanja usluga prevoza putnika od javnog interesa dodjeljuje se „Željezničkom prevozu Crne Gore“ ad Podgorica. Ugovor o obavezi pružanja usluga prevoza putnika od javnog interesa dodjeljuje se na period od godinu dana. Naknada za pokrivanje dijela troškova nastalih u vezi sa pružanjem javne usluge iznosi 2.800.000 eura, piše u vladinoj Odluci.

željezniShodno dokumentu, prevoznik je obavezan da pruža usluge prevoza putnika od javnog interesa u skladu sa obimom zahtijevanih prevoznih usluga.Takođe, prevoznik je obavezan da obavještava Naručioca (Vladu) o svim trasama za koje je podnijet zahtjev upravljaču infrastrukture.

Prevoznik je obavezan da obezbijedi odgovarajuće kapacitete u cilju izbjegavanja gužve u vozovima. Kad je promjena kapaciteta neophodna radi usaglašavanja sa promjenama potražnje, prevoznik je obavezan da prethodno naručiocu podnese prijedlog o načinu na koji planira da izvrši promjene kapaciteta. Prevoznik ne može mijenjati kapacitete bez prethodne saglasnosti naručioca”, piše u Ugovoru.

Izvor: Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *