Savjeti čovjeka koji ustaje u 3 ujutru, a ne liježe rano

Dodajte komentar

Ranoranioci su proaktivniji, i generalno uspješniji u poslu. Eksperti kažu da se telo ljudi koji ranije idu na spavanje i rano ustaju imaju okjrepljujuć san i u boljem su odnosu sa biološkim ritmom zemlje.

Koosnivač pametnih radnih stolova NextDesk ustaje vrlo, vrlo rano. “Nije to za svakoga”, kaže Dan Lee o svom vrlo ranom ustajanju u 3 ujutru

Šta ovaj poslovni čovjek radi svako jutro kada se probudi:

Prvo popije puno vode. Popije nekoliko čaša vode, a nakon toga dvije šolje kafe i jedan smoothy.

Posle toga provodi vrijeme sa kućnim ljubimcem. “Oko 30 minuta se igram sa mojim psom. Nisam siguran kome ovo više koristi, njemu ili meni”, kaže Lee.

Lee se trudi da čita knjige. Oko 4.15h Lee počinje jednočasovno čitanje, koje je zajedničko mnogim uspješnim ljudima.

Mnoge studije su pokazale da su ranoranioci optimističniji, bolje se slažu, zadovoljniji su, pa čak i savesniji. Noćne sove, iako kreativnije i inteligentnije, češće razvijaju poremećaje kao što su depresija, pesimizam i neuroze.

Odmah posle toga ide u teretanu. Tamo vježba od 5.15 do 6.15h.

I to je to. Sljedećih sat vremena se tušira, brije i putuje na posao. Do 7.15 spreman je da započne radni dan.

Iako kaže da ovakav rani raspored nije za svakoga, Lee dijeli savete ukoliko ste zainteresovani da probate njegov tempo:

Ne morate da idete rano u krevet. “Ako ne možete da zaspite za pet minuta, vjerovatno je previše rano za krevet. Lično, vjerujem da treba leći u krevet tek kada se umorite.”

Zapišite plan aktivnosti. “Ja zapisujem plan za naredni dan prije nego što legnem”, kaže on. “Vidjećete da će vaša podsvijest početi da se upoznaje sa materijom dok spavate.”

Budite konzistentni. Ako ste ptica ranoranilica, umjesto noćna sova, vaše tijelo će početi da se navikava na promjene vrlo brzo.

Zapamtite da buđenje nije ono što vi jeste, nego ono što vi radite. “Mijenjanje ličnosti je životni projekat. Mnogo je lakše promijeniti ono što radite.”

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *