Morsko dobro poništava tendere za zakup plaža

Javno preduzeće Morsko dobro najvjerovatnije će poništiti sve tendere za zakup plaža u Baru, Budvi, Kotoru i Tivtu, saznaju Dnevne novine iz više izvora bliskih ovoj kompaniji. Problem je nastao jer javni pozivi za zakup kupališta i odluke Upravnog odbora Morskog dobra nijesu usaglašeni u nekim djelovima.

I odlukom i javnim pozivom je obuhvaćena obaveza da svaki potencijalni zakupac dostavi dokument kojim potvrđuje da nema dugovanja za poreze. Međutim, u odluci Upravnog odbora piše da taj dokument isključivo izdaje Poreska uprava Crne Gore, dok u javnom pozivu stoji da isti dokument mogu izdati i uprave lokalnih javnih prihoda. Zbog ovih nejasnoća, neko je prilikom učešća na tenderu za zakup kupališta dostavljao dokument Poreske uprave, a drugi Uprave, što je jedan od glavnih razloga da tenderi budu poništeni.

Upravni odbor JP Morsko dobro daće konačnu riječ o novonastalom problemu, a kako saznaju DN u ovoj kompaniji, najbliži su da ponište sve tendere i ponovo ih raspišu.

Najveći problem u tom slučaju biće što su neke plaže već izdate i što sada svi znaju iznose koje su prvorangirani i ostali učesnici ponudili.

Check Also

CKB i Podgorička banka donirale još 100.000 eura kao pomoć u ublažavanju posljedica epidemije

Crnogorska komercijalna banka (CKB) i Podgorička banka, članice OTP Grupe, donirale su Nacionalnom koordinacionom timu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *