Prihodi Telenora porasli pet odsto

Dodajte komentar

Prihodi Telenora Crna Gora u četvrtom kvartalu prošle godine porasli su pet odsto u poređenju sa četvrtim kvartalom 2014. godine, uglavnom zbog uvođenja subvencija za telefonske aparate, dok je pretplatnička baza nepromijenjena u poređenju sa istim periodom prošle godine, pokazuju finansijski rezultati koje je Telenor Grupa objavila danas. Osim toga, kako navode, prihodi Telenora Crna Gora za cijelu 2015. godinu, izuzimajući jednokratno usklađivanje, umanjeni su jedan odsto u poređenju sa 2014.

Ekonomsko okruženje u Crnoj Gori je i dalje puno izazova za naše prihode i ukupno tržište telekomunikacija. Konkurencija na tržištu nastavlja se istim intenzitetom, ali smo ostali fokusirani na jačanje naše liderske pozicije na tržištu i održavanju visokih nivoa profitabilnosti. Održavamo otvoreni dijalog između telekomunikacionih operatora, regulatorne agencije i drugih učesnika i uvjereni smo da ćemo u periodu koji je pred nama dobiti mnogo predvidljivije tržište, koje je usklađeno sa propisima Evropske unije i vladavinom prava”, kazala je Sandra Štajner, generalna direktorka Telenora Crna Gora.

Kako kaže, slijedće globalne trendove i spremni su da dijele znanja i najbolje prakse 13 poslovnih jedinica u kojima Telenor grupa posluje.

Samo će održivo poslovno okruženje sa umanjenim neizvjesnostima, zajedno sa našom misijom digitalizacije društava, omogućiti dugoročne investicije u usluge okrenute korisnicima“, istakla je Štajner.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *