Japanci grade najvisočiju zgradu na svijetu od 1.700 metara

U prestonici Tokiju, Japanci planiraju da izgrade najvisočiju zgradu na svijetu, čak duplo višu od Burdž Kalife, koja je sa svojih 828 metara trenutno najviša na svetu

Novo čudo arhitekture koje Japanci namjeravaju da izgradite trebalo bi da biude visoko oko 1.700 metara u kojoj bi živjelo 55.000 ljudi. Izgradnja te zgrade planirana je u jugoistočnom dijelu Japana.

Kako prenosi Architectural Digest planirana zgrada bi trebalo da se zove “Sky Mile Tower”, imaće šestostranu osnovu i biće okružena vještačkim jezerima, koja će imati funkciju zaštite Tokija od poplava, a cijeli taj region biće i dom za pola miliona ljudi.

Glavni dizajneri i arhitekte ove zgrade biće kompanije Kohn Pedersen Fox i Leslie E. Robertson. Završetak izgradnje planiran je do 2045. godine. Na vještačkim ostrvima planirana je izgradnja vjetroelektrane, postavljanje solarnih panela i farme algi, što bi trebalo da bude dovoljno za proizvodnju električne energije.

U kompleksu zgrade planirana je izgradnja svih neophodnih pratećih objekata, poput tržnih centara, restorana, hotela, biblioteka, bolnica i drugih objekata.

Klix.ba

Check Also

Proizvodi kompanije “Naše voće”, novog crnogorskog brenda, uskoro na policama domacih trgovina

Kompanija Veletex je početkom 2017. godine kupila imovinu zemljoradničke zadruge Župa u stečaju, na dvanaestoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *