Deripaska nudi 140.000 eura za zakup Trstena

Dodajte komentar

Podgorička firma K.P.M. Limited, koja se povezuje sa ruskim milijarderom Olegom Deripaskom, ponudila je 140.000 eura za jednogodišnji zakup plaže Trsteno, bez uračunatog poreza na dodatu vrijednost.

Minimalna cijena jednogodišnjeg zakupa jedne od najljepših plaža na Crnogorskom primorju bila je 30.000 eura.

Ponuda K.P.M. Limiteda otvorena je u petak, a predstavnici Morskog dobra o njoj će se izjasniti u narednih desetak dana, pišu Vikend novine.

Kompanija K.P.M Limited i sa njom povezana firma Overseas Assets Managment, koju takođe kontroliše Deripaska, vlasnici su zemljišnog kompleksa od 550.000 kvadrata koji se prostire od rta Platamuni do uvale Trsteno.

Osim K.P.M. Limiteda, ponudu je dostavila i budvanska kompanija Altia Montenegro, koja je za zakup Trstena spremna da plati 110.000 eura, bez PDV-a.

Prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata, kompaniju Altia Motenegro osnovala je firma Altia Limited, dok se kao osnivač K.P.M. Limited vodi kompanija Tangril Equites LTD sa Britanskih djevičanskih ostrva.

Plaža Trsteno jedina je na području kotorske opštine za koju su dostavljene dvije ponude, od njih 19, koliko se našlo na tenderu Morskog dobra. Za ostale plaže, čije su početne cijene godišnjeg zakupa bile od 180 do 5.000 eura, dostavljena je po jedna ponuda, dok za četiri nije bilo interesovanja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *