NLB traži od Brkovića sedam miliona

Dodajte komentar

Prvo ročište u predmetu NLB Inter finanz AG Cirih protiv kompanije ,,Vektra Montenegro“ u stečaju, nakon što ga je Apelacioni sud vratio na ponovno suđenje, odloženo je kako bi se strane u postupku upoznale sa rješenjem Vrhovnog sudapo reviziji.Advokatica ,,Vektre“ Nataša Đelević je pojasnila da je, povodom presude Apelacionog suda, kojom je potvrđena presuda Privrednog, tražila reviziju na dio presude koji se odnosi na potraživanje od 3,8 miliona eura po osnovu zateznih kamata.

NLB Inter finanz AG Cirih je podnijela tužbu za utvrđivanje potraživanja u ukupnom iznosu od sedam miliona eura, od čega 3,5 miliona na ime ustupljenog potraživanja od strane ,,Vektre“ NLB-u, a 3,8 miliona na ime zatezne kamate. Advokatica Đelević smatra da je ,,Vektra“ ispunila svoju ugovornu obavezu cesijom, odnosno ustupanjem potraživanja banci koje ima prema Kombinatu aluminijuma Podgorica. Dodala je da je sporazumom između NLB i ,,Vektre“ dogovoreno da će sva potraživanja koja joj pripadnu u postupku protiv KAP-a, ,,Vektra“ ustupiti banci kako bi regulisala međusobne obaveze.

Advokatica NLB Inter finanz AG Cirih Maja Drakulović nije željela ništa da komentariše prije nego se upozna sa sadržinom odluke Vrhovnog suda. Stav Vrhovnog suda i stranaka u sporu po ovom pitanju čuće se na idućem ročištu, koji je sudija Privrednog suda Dijana Raičković zakazala za 18. mart.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *