Turska prodaje 1300 hotela

Ruske sankcije dovele su do kolapsa turskog turizma – oko 1.300 hotela ponuđeno je na prodaju, što je posljedica nerentabilnosti i ekonomskih problema.

Čak 400 hotela ponuđeno je na prodaju u Antaliji, pa je turska turistička industrija ušla u jednu od svojih najgorih kriza u istoriji, navodi turski list “Zeman”. Ruske turističke organizacije otkazale su dolazak oko četiri i po miliona ruskih turista zbog čega će Turska izgubiti 4,5 milijardi dolara prihoda.

I evropski turisti mahom su promijenili svoje planove putovanja, pa su se tako Nijemci, najčešći gosti Turaka, odlučili za odmor u grčkim ljetovalištima.  Na sve to nadovezali su se i teroristčki napadi, pa je došlo do velikog manjka gostiju u hotelima i turističkim objektima.  Mnogi su zbog toga odlučili da obustave poslovanje i prodaju objekte.

Najveći udar turizam je doživio nakon “poljuljanih” odnosa između Turske i Rusije uzrokovanih obaranjem ruskog vojnog aviona.

Eksplozija koja se desila prošle godine u istorijskom dijelu Istanbula, a u kojoj je poginulo deset Nijemaca i povrijeđeno još sedam osoba, takođe je doprinijela padu zanimanja turista za Tursku.

Indikator

Check Also

Influenserka Tamara Kalinić specijalni gost prvog Influencer Marketing Summit-a u Beogradu

Influencer Marketing Summit održaće se u Belexpocentru u Beogradu, 18. i 19.oktobra 2022, a kako …

Leave a Reply

Your email address will not be published.