Hrvatska: Niko neće da radi za 1.500 eura na ovom ostrvu

Dodajte komentar

Jedna hrvatska ljekarka koja želi da ode u penziju objavila je pismo u kojem traži nasljednika koji bi došao da radi “na jednom od 10 najlepših ostrva svijeta”.

Medicinskim krugovima u Hrvatskoj ovih dana kruži zanimljivo pismo Magdalene Nardelli-Kovačić, ljekarke s ostrva Mljeta, koja poziva kolege da dođu u Babino Polje da rade.

Svi moji dragi prijatelji, treba mi vaša pomoć. Stekla sam pravo na odlazak u penziju i uputila sam zahtjev jer mislim da sam pošteno odradila svoj radni vijek u ordinaciji i na terenu”, započinje pismo koje piše jer se na konkurs za otvoreno radno mesto niko ne javlja.

I zato mi treba vaša pomoć. Pošaljite vijest u etar (hrvatski, balkanski, evropski, svjetski…), na društvene mreže na kojima ste, u dijasporu. Povežite me s prijateljima novinarima kako bi informacija došla i do onog nekog koji bi volio da živi i radi na jednom od deset najljepših ostrva svijeta. Ja sam optimista i mislim da takav neko postoji u nekoj zabitoj ambulanti na kopnu ili pretrpanoj urbanoj ambulanti ili nekoj hitnoj pomoći – u Hrvatskoj ili susjednim zemljama, naše je samo da se potrudimo da informacija stigne do njega”, piše dr Nardelli-Kovačić.

Kako piše CroExpress, ova ljekarka navodi kako bi plata ljekara koji se odluči na ovaj posao bila od osam do devet hiljada kuna (1.050 do 1.170 eura) u zavisnosti od toga da li je početnik ili specijalista. Mora imati položen državni ispit i vozačku dozvolu, a dežurstva će dogovarati sa Zavodom za hitnu medicinu Dubrovnik, što mjesečno iznosi između tri i pet hiljada kuna (390 do 650 eura).

Dok ne bude adaptiran stan iznad ambulante u Babinom Polju, smještaj je osiguran u selu i plaćaće ga DZ i opština Mljet.

Odlasci na kopno, navodi lekarka, neće biti problem, jer je riječ o združenoj j praksi s ljekarkom u Goveđarima, a postoji i mogućnost dobijanja specijalizacije.

Poslovni dnevnik

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *