Italijanske firme zainteresovane za Luku Bar

Dodajte komentar
Luka Bar

Čelnici Confindustrie, asocijacije koja okuplja italijanske firme, zainteresovani su za podsticanje saradnje sa privrednim subjektima u Crnoj Gori u oblasti transporta, posebno za Luku Bar. Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović primio je juče u posjetu delegaciju Confindustrie, asocijacije koja okuplja italijanske firme, te na taj način zastupa i stavove i interese italijanskog privrednog sistema, odnosno podstiče poslovnu saradnju privrednih subjekata iz Italije sa privrednicima drugih država.

Pod okriljem Confindustrie danas se nalazi oko 150.000 kompanija.

Predstavnici Confindustrie asocijacije istakli su da je Luka Bar predmet njihovog posebnog interesovanja, imajući u vidu njen geostrateški položaj i mogućnosti koje ona pruža u transportno logističkom lancu.

Brajović je podsjetio i na dosadašnju uspješnu saradnju sa italijanskim kompanijama u oblasti saobraćaja, te podržao namjeru italijanskih privrednika da još aktivnije učestvuju u privrednim aktivnostima na prostoru Crne Gore, što će u krajnjem doprinijeti i ubrzanju ekonomskog razvoja naše zemlje“, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Kako je saopšteno iz Confindustrie, ova asocijacija ima namjeru da i u Crnoj Gori otvori svoje predstavništvo, u okviru Confindustrie Balkana.

Confindustria Balkan osnovana je 2010. godine, u cilju promovisanja interesa italijanske privrede na prostoru Balkana, kako bi podstakla saradnju sa lokalnim partnerima.

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *