Kastelu Savin kuk na godinu dana

Dodajte komentar

Državni Investiciojno-razvojni fond, odnosno njegova firma Turistički centar Durmitor, dala je u zakup dva restorana i kafić na skijalištu Savin kuk firmi Kaštel iz Podgorice čiji je vlasnik Zoran Kasalica.

Kako je kazao izvršni direktor TC Durmitor Miloš Popović zakup će trajati godinu a iznos za sva tri ugostiteljska objekta iznosi 15 hiljada eura koliko je javnim pozivom i bila početna cijena.Javni poziv za davanje u zakup ove imovine TC Durmitor je objavljen u “Pobjedi” 11. decembra prošle godine. Prema javnom pozivu, rok za dostavljanje prijava za javno nadmetanje je trajao tri radna dana od dana objavljivanja poziva.

Na javnom pozivu je dostavljena jedna prijava koja je zadovoljila sve formalno pravne uslove propisane javnim pozivom, prijava društva Kaštel DOO Podgorica, kojom prilikom je donijeta Odluka o izboru najboljeg ponuđača Kaštel DOO Podgorica, a potom i zaključen ugovor o zakupu poslovnih prostora sa tim društvom, na iznos od 15.000, za period od jedne godine”, kazao je Popović.

U zakup su dati restorani Durmitorsko sijelo i Montana, i kafe bar.

IRF je u junu 2013. godine kupio skijalište za milion i po eura nakon šestog raspisanog oglasa.

Skijalištem je godinama nezakonito gazdovao žabljački biznismen Radovan Grbović, kojem je tek 2012. godine konačnom sudskom presudom naređeno da vrati imovinu nekadašnjeg državnog preduzeća. Imovina koju je Grbović nezakonito koristio od 2003. vraćena je Ski centru Durmitor u stečaju koji je i prodao.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *