Jeftini mali Renault ipak stiže u Evropu?

Dodajte komentar

Maskirani prototip snimljen tokom testiranja sa nejmačkim tablicama, aktuelizovao je priču da bi niskobudžetni Kwid nakon indijskog ipak mogao da se nađe i na evropskom tržištu, piše Indianautosblog.com.

Razvijen u Indiji za lokalno ali i za druga automobilska tržišta u razvoju, mali Renault dugačak je 3,68 m, širok 1,58 m i ima povišeno odstojanje od tla koje iznosi 180 mm. Iako nosi značku Renaulta, Kwid ima stilske elemente koji ga povezuju sa Dacijom, pa se nakon premijere u maju 2015. očekivalo da bi ovaj model mogao da se nađe i u evropskim prodajnim salonima, ali sa amblemom rumunske automobilske marke.

Međutim, prvi čovjek kompanije Renault-Nissan, Karlos Gosn, izjavio je da od toga nema ništa. Gosn je u intervjuu za indijske medije rekao da će se Kwid prodavati samo pod oznakom marke Renault i da verzija koja bi na maski imala oznaku “Dacia” – i bila pozicionirana ispod modela Sandero – nije predviđena.

Najnovija fotografija “kamufliranog” prototipa ukazuje da se Renault možda predomislio i da ćemo Kwid ipak vidjeti na evropskim putevima. Da bi se to i dogodilo, automobil mora da zadovolji bezbjednosne standarde koji važe na Starom kontinentu – proizvođač bi morao da instalira ABS i ESP sisteme, koji su obavezan dio opreme na svakom novom automobilu u Evropi (ne i u Indiji).

kwid

Za razliku od te zemlje, gdje je osnovni model opremljen 0.8 litarskim benzincem, evropski Kwid bi najvjerovatnije ispod haube imao snažniji 1.0 litarski motor.

Međutim, neophodna unapređenja neminovno će uticati na rast cijene, pa ovaj model neće biti tako jeftin kao u Indiji gdje osnovna verzija košta oko 4.000 eura.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *