Crne prognoze: Nestaje 7,1 milion radnih mjesta

Dodajte komentar

U sljedeće četiri godine nestaće 7,1 milion radnih mjesta zbog automatizacije, premještaja, tehnološkog napretka ili nestajanja firmi.

O rješenjima poslovne izvrsnosti govoreno je na Drugoj međunarodnoj konferenciji o budućnosti proizvodnje i izvrsnosti u upravljanju dobavljačkim lancem, održanoj u Ljubljani.

Na skupu „Future of Manufacturing&Supply Chain Excellence 2016“, koji su organizovali Ekonomski fakultet u Ljubljani i kompanija Danof, više od dvije stotine stručnjaka iz srednje Evrope i Jadranske regije, kao i predstavnici ključnih preduzeća razgovarali su o inovativnim rješenjima za postizanje poslovne izvrsnosti.

Stariji direktor u kompaniji SAP, Ralf Leman, predstavio je mogućnosti njihovih programskih rješenja za upravljanje poslovanjem, navodeći da će „u sljedeće četiri godine nestati 7,1 milion radnih mjesta zbog automatizacije, premještaja, tehnološkog napretka ili nestajanja, dok će biti otvoreno samo dva miliona novih radnih mjesta“.

„Svi moraju da razmišljaju o svom poslovanju, a mnogi mladi preduzetnici jedva čekaju to digitalno ometanje poslovanja, i već su spremni na to“, rekao je Leman, navodi se u saopštenju organizatora konferencije.

Govornici, koji su učesnicima predstavili dobre prakse, alate i koncepte koji mogu da pomognu da svako u svom okruženju dostigne visoke rezultate na polju povezivanja nabavke, proizvodnje i prodaje, složili su se da je efikasno upravljanje dobavljačkim lancem jedan od najvažnijih preduslova za postizanje uspješnih poslovnih rezultata svake firme. Tanjug

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *