Coolpad od sada na svim evropskim tržištima

Dodajte komentar

Coolpad, jedan od deset vodećih kineskih proizvođača pametnih telefona, zvanično je objavio prisustvo na zapadnoevropskom tržištu, ulaskom na njemačko i švajcarsko tržište.

Ovom zvaničnom objavom, Coolpad je jasno predstavio planove za Evropu, s obzirom na to da je prodaja na tržištima Centralne i Istočne Evrope uspješno počela u trećem kvartalu 2015.Usklađivanje sa visokim i zahtjevnim standardima evropskih komunikacija i navika potrošača, Coolpad je takođe predstavio svoj novi logo, potpuno nove brend vizuale, moderni i svježi dizajn brenda, čime izgled brenda na globalnom nivou govori sam za sebe.

gray-porto S

 

Porto S nudi jasan ekran HD rezolucije od 5 inča (1280×720), koji ima ukupno 294 piksela po inču. Inovativna Miravision™tehnologija pomoći će korisnicima da unaprijede kvalitet slike na ekranu po želji. Nevjerovatno brzo preuzimanje podataka obezbijeđeno je podrškom za 4G LTE. Pored toga, ovaj telefon ima Dual SIM, tako da može koristiti dvije različite SIM kartice ili jednu SIM karticu i MicroSD karticu.

Iako je ovo samo pametni telefon, moguće ga je koristiti za gledanje omiljenih TV emisija ili besprekorno video pozivanje jer Porto S koristi tehnologiju „voice over LTE“za pozive visoke definicije. Sa samo 7,6 mm debljine, Porto S je na vrhu liste najtanjih modela u svojoj cjenovnoj kategoriji, ali ne dozvolite da vas izgled zavara, jer se ispod jednostavnog eksterijera, krije moćan četvorojezgarni procesor Mediatek™.Porto S nudi zadnju kameru od 8 MPsa LED blicomi može snimiti full HD 1080 video,koji možete pustiti preko pametnogTV-a.  Na prednjoj strani je smještena kameraod 2 MP.

Porto S dolazi sa novim Android™ 5.1 Lollipop sistemom koji je redizajniran, brži, efikasniji i manje opterećuje bateriju. Zahvaljujući jakoj bateriji od 2000mAh, predviđeno vrijeme razgovora iznosi 8h, a standby režimu 3G mreži iznosi 6 ¼ dana, što može biti još duže ako je uključen mod koji štedi bateriju. Porto S je telefon sa 1+8 GB interne memorije, a ukoliko to nije dovoljno, MicroSD karticaod 64GB može biti dodata. Dimenzije telefona su 143 x 72 x 7,6mm, a težak je samo 125gr. Porto S dostupan je u bijeloj i tamno sivoj boji, a preporučena cijena iznosi 129 eura.

Coolpad Torino S

Torino S. Coolpad dizajneri bili su inspirisani prirodom kada su osmišljavali nejednako zakrivljen i prijatan na dodir Torino S pametni telefon. Kada je položen na leđa, podsjeća na bijele riječne kamenčiće koji se presijavaju na suncu. Sličan koncept je prenešen i na prednji ekran, gde je Coolpadkoristio2.5D zakrivljeno staklo, dajući telefonu cjelovit i kompaktan izgled.

Torino S je prelijep telefon sa ekranom od 4,7 inča u HD rezoluciji (1280 x 720), sa312,5 piksela po inču i čitačem otiska prsta na zadnjoj strani. Radi se o Dual SIM, LTE telefonu sa memorijom od 2 GB RAM + 16 GB ROM, koju je moguće proširiti Micro SD karticom. Torino S pokreće Qualcomm Snapdragon 410 procesoriQuad Core 1.2GHz. Ovaj telefon može lako biti korišćen jednom rukom i daje mogućnost korisniku da aktivira sken otiska prstiju (do 5 prstiju) za izvršavanje različitih zadataka: otključavanje telefona, pokretanje aplikacija, brze slike ili selfije, snimanje poziva i sigurno plaćanje. Ovaj čitač otiska prsta je tako brz da mu je potrebno samo 0,5 sekundi da otključa telefon i 0,24 sekunde da napravi fotografiju. Senzor je takođe 99,9 odsto pouzdan, čak i kada su prsti mokri, i ima sloj koja je testiran na 10 miliona dodira, tako da prsti mogu biti skenirani u svim pravcima.

Pametni telefon debljine 7,9mm posjeduje IR daljinsku kontrolu i OTG. Zadnja kamera iznosi 8 MP, a prednja 5 MP. Torino S dolazi sa novim Android™ 5.1 Lollipop sistemom i COOL UI 8.0. Snaga baterije iznosi 1800 mAh. Dimenzije telefona su 139 x 67,8 x 7,9 mm.Ovaj Coolpad model biće dostupan u bijeloj i šampanjac bojama, uz preporučenu maloprodajnu cijenu od 199uevra.

Novi proizvodi će se pojaviti na tržištu u prvoj polovini godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *