Amerikanci počinju proizvodnju kalašnjikova

Dodajte komentar

Amerikanci su riješili da se naoružaju ruskim oružjem. Američki proizvođač streljačkog oružja “Kalašnjikov USA” planira da započne proizvodnju legendarne automatske puške – kalašnjikov.

Američka kompanija se na ovaj korak odlučila nakon što je raskinula saradnju sa firmom “majkom” – ruskim koncernom “Kalašnjikov” zbog uvođenja antiruskih sankcija, koje su Rusiji nametnule SAD zbog situacije u Ukrajini i prisajedinjenja Krima Ruskoj Federaciji.

Prema ugovoru koji je potpisan u januaru 2014. godine između ruskog koncerna “Kalašnjikov” i američkog proizvođača oružja “Russian Weapon Company” (RWC), koji je ranije bio zvanični diler u SAD, na američko i kanadsko tržište trebalo je godišnje da bude uvezeno 200.000 komada tog oružja.

Američki proizvođač se sada trudi da zaobiđe sankcije, pa čak i da iz njih izvuče korist na perspektivnom tržištu. Fabrika za proizvodnju kalašnjikova biće smještena u gradiću Pompano Bič, nedaleko od Majamija, a prema najavama, proizvodnja bi trebalo da počne već do kraja godine. Zasad, međutim, nije poznato koliko će radnih mjesta otvoriti fabrika i koliki će biti obim proizvodnje. Na svom sajtu američki proizvođač obećava da će da “oživi” legendarno oružje koje je “izazivalo oduševljenje u cijelom svijetu”, kao “novi američki kalašnjikov”.

Biznis.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *