Kreću intenzivni radovi na Luštici

Dodajte komentar

Kompanija Luštica Development započinje 2016. nastavkom radova na projektu Luštica Bay, a narednih nekoliko mjeseci, kako je saopšteno, obilježiće intenzivni radovi na gradilištu, uz izvođenje niza teških građevinskih koji će se odvijati u svim smjerovima.

Prošla godina bila je veoma važna za projekat Luštica Bay, prije svega zbog postizanja velikog broja ciljeva, od kojih u kompaniji Luštica Development izdvajaju doček prvih vlasnika stanova početkom ljeta.

“Ovo je rezultiralo tim da je pretpraznično vrijeme proteklo u radnoj atmosferi, i da su mnogi djelovi projekta “oživjeli”. Kao i uvijek u Luštica Bay-u, izgradnja na lokaciji teče ubrzano, sa stalnim radovima u marini i otpočetim radovima na zgradama F. Ukratko, novu godinu započinjemo znajući da se radi punom parom u Luštica Bay-u, i da godina 2016. obećava dvanaest mjeseci novih rezultata i još više postignutih ciljeva”, saopšteno je iz te kompanije.

U oktobru prošle godine, radovi su počeli na novoj fazi stambene izgradnje, F zgrada. Kako kažu u Luštica Developmentu, projektantski koncepti za G zgrade su sada takođe u toku, i radovi na ovom dijelu će započeti u prvom dijelu godine.

“Moramo pomenuti i to da pristupna cesta, koja vijuga do vila u marini, takođe uskoro počinje sa izgradnjom. Veliki napredak napravljen je i na ovom dijelu projekta, naročito zbog toga što će marina u skorije vrijeme postati središte Lustica Bay zajednice”, navedeno je u saopštenju.

Strukturalni radovi u marini užurbano se nastavljaju, i očekuje se da se pripremni radovi na oba lukobrana završe u prvom dijelu 2016. godine, praćeni izgradnjom zida uz kej i oblaganjem nasipa.

“Napori su sada usmjereni na infrastrukturu marine, završne radove i pontone, koji će nam u konačnici omogućiti pristajanje jahti i brodova koji će se usidriti u Luštica Bay-u”, ističe se u saopštenju.

U kompaniji kažu da su i planovi za ostrvo Mamula otišli su korak dalje time što je Skupština usvojila odluku da se zemljište da u dugoročni zakup Orascom-u.

“Razvoj i renoviranje Mamule, fascinantne, istorijske tvrđave u Jadranskom moru, na ulazu u Boku Kotorsku, biće naklonjeni lokalnoj arhitekturi i u potpunosti će očuvati istorijsku vrijednost ostrva. Ovaj će projekat biti sjajan dodatak ponudi Luštica Bay-a, i što je najvažnije, njenim stanovnicima”, poručuju u Luštica Developmentu.

CdM

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *