Kako da vam dosadan dan na poslu prođe za tren oka

Dodajte komentar

Sigurno ste iskusili dane na poslu kada vam se ništa ne radi i sporiji ste od puža, a vaše misli su negdјe daleko i čini vam se kao da sve to traje godinama. Evo šta da uradite u takvim danima.

Nađite posao koji volite ili projekat koji vam se dopada u okviru sadašnjeg posla

Sigurno želite posao kojem ćete se radovati svakoga dana ali ne treba tek tako da odbacite posao kojim se trenutno bavite. Ni na jednom poslu nećete biti 100 posto srećni i ispunjeni. Svakako treba da težite da u životu radite ono što volite te će vam u lošim danima ipak biti malo lakše da se žrtvujete. Učite o temi koja vas zanima i povežite se sa ljudima iz te branše.

Napravite kutak sa slatkišima i grickalicama u svojoj kancelariji

Šta vam može bolje popraviti raspoloženje nego dobra čokolada? Nabavite energetske barove sa žitaricama i napunite svoju fioku njima kako biste u svakom trenutku mogli da bustujete raspoloženje.

Popričajte malo sa kolegama

Formalnost može lako da dosadi. Razbijte monotoniju i izdvojte nekoliko minuta za opušten razgovor sa saradnicima jer ćete tako nјegovati prijateljski odnos i imati mini timbilding. Započnite temu koja nije u vezi sa poslom, savјetuje MSN.

Prošetajte

Nemojte se učauriti u stolici цијели dan već ustanite i krenite da hodate. Pravite kratke šetnje nakon što postignete veće zadatke. Hodanje će vam dati energiju i odagnati stres. Predložite kolegama da uzmete kafu za ponијeti i prošetate malo. Tako ćete prošetati, dobiti kofein i koristan razgovor.

Pretražite druge poslove

Ukoliko vam je dosadno i imate višak vremena istražite konkurenciju na internetu. To vam može dati kritiči pogled na firmu u kojoj već radite, takođe možete dobiti neke nove ideje. Ovo je svakako zabavnije od iščekivanja i refrešovanja mejlova.

Radite sa ljudima koji vam se dopadaju

Ovo je veoma bitno za ukupno svakodnevno uživanje na poslu. Ukoliko mnogo vremena provodite sa pesimističnim ljudima koji se stalno žale i sve im smeta, svaka dva minuta ćete gledati na sat.

Fokusirajte se na ono što ste postigli, a ne na beskrajnu listu obaveza koje su pred vama

Ne dozvolite da vas stresna razmišljanja potope. Ukoliko budete razmišljali o pozitivnim ostvarenjima brže će vam proći vrијeme i svakako ćete biti raspoloženiji. Pratiće vas taj talas dobre energije i kada naiđete na slјedeću prepreku.

Pustite dobru muziku između obaveza

Kada obavite jedan posao, pustite neku dobru pјesmu i izgubite se u muzici. Tako ćete puni elana krenuti na slјedeću obavezu. Ovo je odlična mentalna pauza. Nađite liste dobre energetske muzike koju možete pustiti cијelom timu.

Kupite zanimljiv kancelarijski materijal ili predmete koje ćete držati na stolu i koji će činiti da se smijete

Zanimljivi ramovi za slike, uvrnite olovke, saksije sa cvijećem i travom, zanimljive figurice… Ima bezbroj stvari i poklona koje ste dobili, a koje će vam buditi pozitivne emocije kada ih vidite u sivom danu.

Prisustvujte prezentaciji kolega u drugom odeljenju

To će vam pružiti poseban ugao gledanja na kompaniju u kojoj radite i zadržaće vaš fokus. Bolji fokus znači brži radni dan.

Promijenite mjesto sjedjenja

Uzmite laptop i premjestite se na drugo mjesto da obavite posao. Ukoliko imate fleksibilan dizajnenterijera na poslu to je odlično za svežu perspektivu. Ako nije tako jednostavno uzmite laptop i idite u kuhinju na pola sata.

Postavite nedjeljne ciljeve i nagrade

Napravite pet ciljeva koje želite da ostvarite u toku nedjelje i rasporedite po jedan za svaki dan. Ako ih ostvarite nagradite sebe, naročito na kraju nedjelje. To može poboljšati vaše samopouzdanjei dati vam osjećaj dostignuća. Uz rad na njima dan će proletjeti.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *