Ovdje možete da aplicirate za posao u Njemačkoj

5 komentara

Banjalučka firma “EU posao” i njemačka kompanija “Adaskom” pokrenuli su internet portal na kome će se objavljivati konkursi za posao u EU i Njemačkoj.

Ovaj portal je prvo specijalizovano mjesto u kojem će biti objavljivani konkursi za radna mjesta u zemljama EU, prvenstveno Njemačkoj.

Direktor preduzeća “EU posao” Andrej Rosić rekao je Srni da će na portalu “Euposao” (euposao.de) biti objavljivan ogroman broj konkursa za sve vrste zanimanja, na koje će se moći da se prijave građani BiH, Crne Gore i Srbije.

“Osim konkursa za konkretna radna mjesta, koji će biti prevedeni na naš jezik, na portalu ćemo objavljivati i razne vrste savjeta koji će dobro doći onima koji su u potrazi za zaposlenjem u nekoj od zemalja EU”, istakao je Rosić.

On kaže da je cilj projekta nije da “tjera” ljude sa ovih prostora, nego da, onima koji ne mogu na drugačiji način da riješe svoju egzistenciju, pomognu da pronađu posao i da se snađu u novoj sredini.

“Naš cilj je da tim ljudima pomognemo da dobiju mogućnost i svoje sposobnosti pokažu na djelu i da najbolje godine ne provode u čekanju boljeg sjutra. Cilj je da stiču iskustvo i da nekada te svoje sposobnosti mogu da pokažu i u svojoj matičnoj državi”, napomenuo je Rosić.

On je naveo da oni koji traže posao preko ovog portala ne snose nikakve troškove za prijavu na konkurs.

Prema Rosićevim riječima, u planu je i pokretanje štampanog izdanja “EU posao”, koji će sadržati konkurse koji nisu objavljeni u internet izdanju, a biće u prodaji na teritoriji BiH, Crne Gore i Srbije.

B92

Podijeli ovaj članak
5 Komentara
  • Postovanje,
    Javljam se na oglas,inace tecno govorim njemacki i francuski. Razumijem se u sve gradjevinske poslov radio u njemacku,,inace sam kuvar, mesar, textilni thenicar.Imam polozeno Ckategoriju.Trenutno zivim u Bar Crna Gora.

  • Javljam se na oglas za montera centralnog grejanja, sa dvadesetogodišnjim iskustvom. Imao sam i svoju firmu za poslove montaže centralnog grejanja, što znači da sam samostalan i dobar u organizaciji posla. Što se tiče varenja znam da radim autogeno zavarivanje, tvrdi i meki lem i elektrolučno ne nešto dobro. Pošto sam porodičan čovek treba mi ozbiljan posao i na duži period, pošto bih poveo sa sobom i porodicu.Ne posedujemo pasoš EU nego Srpski. Zanima me samo rad u Nemačkoj.
    Poz Zoran. Tel. 0038163331572

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *