Evo kako da osigurate uspjeh u 2016.

Dodajte komentar

Nova godina, novi počeci i puni ste elana. Ishod 2016. godine mnogo zavisi i od načina na koji ste započeli svoje planove. Sajt Addiceted2success objavio je pet savjeta da zagarantujete uspjeh u novoj godini.

1. Ne obazirite se na to šta se dogodilo u predhodnoj godini

Ne dozvolite da u novoj godini samo pričate o uspjesima iz prethodne ili da upadnete u tugu zbog neuspjeha u istoj. Sada je vrijeme za nov početak i nove ciljeve. Ne osvrćite se. Ne nastavljajte gde ste stali sa nekim ciljevima koje već godinama ne ispunjavate. Zacrtajte nove ciljeve. Ključ uspjeha je pogled u budućnost.

2. Očistite svoj prostor

Mnogi pred kraj godine plaćaju sve račune i dugove, odlaze na putovanja i sređuju papire ali i sređivanje kuće će biti od izuzetne koristi. Počnite od toga što ćete iz vašeg okruženja izbaciti sve što vam ne treba i na taj način osčistiti energiju. Vaš dom je utočište u kome se opuštate i punite. Ne dozvolite da vam nered pravi stres. Osjećaćete se ljepše i vaš život će se podsvjesno srediti.

3. Stvorite svoju zonu

Napravite mjesto u kući koje je isključivo za vas i koje će biti tako i uređeno, dizajnirano i organizovano. Tu treba da se inspirišete i opuštate. Ukoliko osjećate da treba da budete produktivni, napravite zonu produktivnosti. Isto možete napraviti zonu za opuštanje, profit, užita i tako dalje. Neka vaše omiljeno mjesto bude u vašoj kući.

4. Racionalizujte finansije

Napravite sastanak sa samim sobom i stavite na papir svoje finansijko stanje i finansijske ciljeve. Ovu temu najčešće izbjegavate ali to je jedna od boljih novogodišnjih odluka. Bitno je da napravite veliku odluku. O novom stanu, o penziji, o povećanju prihoda i tako dalje, i da krenete ka tome. Sve to zahtijeva ozbiljnu provjeru stvarnosti.

5. Napravite plan kako da hrabro napadnete svoje ciljeve

Svi ljudi prave novogodišnje odluke i većina u njih ni ne vjeruje, na kraju krajeva, jer im se te želje čine kao nedostižni snovi. Ne odustajte prerano i pomislite šta zaista možete da uradite po tom pitanju. Koji je sljedeći korak, koga pozvati, kome poslati mejl ili šta da uradite? Kada osjetite da ste preplavljeni brigom, odmaknite se korak unazad i ponovo krenite polako.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *