MasterCard ulazi na tržište mobilnih plaćanja nosivim gadgetima

1 komentar

Na Sajmu CES u Las Vegasu najavljeno je partnerstvo između kartičarske kuće MasterCard i kompanije Coin s ciljem omogućivanja plaćanja putem nosivih gadgeta. Kompanija Coin zadužena je za hardversku i softversku tehnologiju koja se temelji na ugrađivanju NFC čipova u fitness rukavice, pametne satove ili nakit.U tehnološki trend razvoja Internet of Things (IoT) povezivanja svih zamislivih uređaja, od sigurnosnih sistema do mašina za pranje veša, na internet, priključili su se i Mastercard i Coin razvojem platforme Payment of Things koju nude proizvođačima nosivih gadgeta.

Među prvima koji će u svoje proizvode ugraditi ovu tehnologiju plaćanja su Atlas Wearables koja radi fitness narukvice, proizvođač ličnih fitness uređaja Moov i Omate u svoje pametne satove.

http://twitter.com/DigitalTrends/status/684884742005768192/photo/1

Suosnivač i direktor Coina Kanishk Parashar, kompanije inače poznatije po razvoju kartice za plaćanje koja zamjenjuje sve kartice koje posjedujete, kaže kako im je MasterCard ključan partner za razvoj nosivih uređaja čije će tržište, prema nekim procjenama, do 2019. godine narasti na 53 milijarde dolara.

Telegram

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *