Nokia se vraća na velika vrata: Preuzima Alcatel

Dodajte komentar

Ponuda finskog telekomunikacionog giganta Nokije u vezi sa 15,6 milijardi eura vrijednim preuzimanjem kompanije Alkatel-Lusent dobila je “zeleno svijetlo”.

Nakon što su francuski regulatorni organi dali odobrenje otvoren je put za integraciju dva dobavljača telekomunikacione opreme, piše američki list Wall Street Journal.

“Srećni smo što je naša ponuda bila uspješna, i što investitori Alkatel-Lusenta imaju vjere u budućnost ujedinjene kompanije”, navodi se u saopštenju izvršnog direktora Nokije, Radživa Surija, prenosi agencija Frans pres.

Iz Nokije je saopšteno da će dvije kompanije, koje su prethodno od antimonopolskih regulatora u SAD i Evropi dobile dozvolu za spajanje, početi da 14. januara posluju kao operativno udružena grupacija, navodi Wall Street Journal.

Prema saopštenju francuskog berzanskog regulatora AMF, Nokija sada posjeduje kontrolni udio od 70,52 odsto akcijskog kapitala u Alkatel-Lusentu.

U okviru javne ponude akcije okončane 23. decembra, Nokija je ponudila 0,55 svojih akcija za svaku akciju Alkatel-Lusenta, prenosi agencija Frans pres.

Nokiju je skinula sa “trona” pojava smartfona na tržištu, kao i jačanje Applea i Samsunga, a nedavno je ovaj finski gigant objavio da je započeo pripreme za izradu novog mobilnog telefona koji planira da plasira na tržište krajem 2016. godine.

B92, Tanjug

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *