Za bolji život vam treba samo 30 minuta: Odmah učinite ovih 5 koraka

Dodajte komentar

Svake godine kada dođu praznici, sve nas uhvati euforija, zbog koje na kraju završimo pod stresom i pritiskom, što neizbježno utiče i na naše zdravlje i emotivno stanje.

Da se to ne bi dogodilo, potrebno je da pronađemo vrijeme za sebe i malo se opustimo. Hafington post prenosi 5 načina kako da poboljšate zdravlje i budete srećniji tokom sljedeće godine, a kao osnovni uslov ističe da morate početi odmah. Ne odbacujte ideju odmah – stručnjaci kažu da treba dnevno da izdvojite samo 25 minuta, a toliko svako može!

1. Uživajte u obroku

Umjesto da se budete opterećeni kalorijama i dijetom, pokušajte da se ponovo povežete as vašim tijelom kroz “svjesno jedenje”. To podrazumijeva usmeravanje pažnje na iskustvo jedenja, a ne na ono što jedete. I jedite polako, bar 11 minuta!

2. Vježbajte bar 7 minuta

Ljudi uglavnom preskaču vježbanje pod izgovorom da nemaju vremena. To je potpuno neprihvatljivo, jer bilo koja količina vremena koju potrošite na fitnes dobro će vam doći.

3. Očistite kuću na brzinu

To ne mora da bude generalno sređivanje koje uključuje i pomjeranje namještaja, ali možete da sredite dom na brzaka za samo 8 minuta – očas posla pređite krpom po svim površinama da obrišete prašinu, otvorite širom prozor i malo usisajte. Bićete iznenađeni kolika će razlika biti u pitanju, a i osjećaćete manje stresa ukoliko boravite u čistijem prostoru.

4. Pišite dnevnik

Za ovu aktivnost treba da izdvojite samo tri minuta dnevno. Pišite bez prestanka, zabilježite svoje misli i osjećanja, a na kraju ćete se bolje i osjećati.

5. Recite hvala

Bez ustezanja recite nekome koliko ga cijenite ili mu zahvalite za nešto. Vidjećete, dogodiće se magija – i vama i osobi kojoj ste to rekli popraviće se raspoloženje odmah! Za to vam treba samo jedan minut!

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *