Ovo su najskuplje stvari na svijetu

Koliko ste se puta začudili koliko je nešto skupo? To nije ništa. Pogledajte koliko koštaju ove stvari.

Toalet papir od 1,3 miliona dolara

Kompanija Toilet Paper Man koja proizvodi predmete za domaćinstvo napravila je trostojni toaletpapir od ljuspica 22-karatnog zlata. Iz kompanije su rekli da su na ovu ideju došli nakon što su u hotelu u Dubaiju bili u toaletu koji je bio sav u zlatu, od wc daske do držača za peškir.

Pizza za 4.200 dolara

Ova pizza je prečnika 12 inča, što je nešto više od 30 centimetara. Tvorac ove poslastice je Domenico Crolla, a ona se pominje u nekoliko brošura i članaka o preskupoj hrani pošto sadrži najskuplje začine i sastojke na svijetu. Njeno ime je ’Royale 007’.

Mobilni telefon koji košta 8 miliona dolara

Najskuplji mobilni telefon na svijetu prodat je za enormnu cijenu, a napravljen je sa 500 dijamanata od po 100 karata. Predpostavljate, riječ je o ajfonu. U pitanju je Diamond Rose iPhone 4 od 32 gigabajta memorije.

Avionska karta od 43.000 dolara

Najskuplji let na svijetu organizovala je njemačka aviokompanija Lufthansa. Na ovom letu imate lične asistente, pametna sjedišta, krevet i osvježivače vazduha. Kulinarske poslastice i vinska karta su priča za sebe, a ponuda je izvanredna. Riječ je o liniji Njujork – Hong Kong.

Štene od dva miliona

Najskuplja kuca ikada prodata je u Kini. U pitanju je zlatnodlaki tibetanski mastif, koji je prodat još kao štene.

Tetovaža od 924.000 doalra

Riječ je o tetovaži od dijamanata. Najmanji kamenčić je bio petokaratni dijamant, a neki su bili i veći. Veoma je zanimljivo što su ovako vrijedni dijamanti bili za kožu pričvršćeni posebnim lijepkom na bazi vode.

Knjiga od 30.802.500 dolara

Ovaj unikat je zapravo zbirka spisa čuvenog umjetnika i pronalazača Leonarda da Vincija. Od njegovih 30 naučnih spisa ovaj takozvani Kodeks je najspecifičniji. Za ovu nevjerovatnu cijenu je prodat u novembru 1994. godine Bill Gates-u, preko aukcijske kuce Christie.

Izvor: Bizlife

Check Also

CBCG: Trgovina kripto-valutama ima špekulativna obilježja

Kada se u Crnoj Gori priča o kripto-valutama i blokčejn tehnologiji dominantna asocijacija je brza …

Leave a Reply

Your email address will not be published.