Vladi prihvatljivi amandmani Pozitivne

Dodajte komentar
Kraljičina plaža

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici zaključila da su za nju prihvatljivi amandmani Pozitivne Crne Gore na Aneks Ugovora o zakupu “Kraljičina plaža”, a ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević je izuzeo mišljenje.

Ranije danas, na Odboru za ekonomiju, finansije i budžet, iz Ministarstva održivog razvoja i turizma su poručili da su amandmani Pozitivne Crne Gore na Aneks Ugovora o zakupu hotela “Kraljičina plaža”, prihvatljivi uz određene korekcije.Sjednica Odbora za ekonomiju bila je još jedna prilika koju je Pozitivna iskoristila da javnost upozna sa amandmanima koji se odnose na zakup hotela Kraljičina plaža, prenosi portal RTCG.

“Da se investitor obaveže da se odriče prava na arbitražu nastalu po osnovu eventualno neizvršenja obaveza zakupodavca, a koji se odnosi na dosadašnje prolongiranje obezbeđivanja neophodnih preduslova za početak izgradnje pomenutog hotela, naravno odnosi se na usvajanje detaljnog urbanističkog plana koji do danas još nije usvojen”, kazao je poslanik Pozitivne Goran Tuponja.

Predstavnik Ministarstva Zoran Tomić kazao je da su za taj resor amandmani uz male korekcije prihvatljivi. “Ali na sjednici Vlade ipak će biti odlučeno da li će usvojiti amandmane Pozitivne”, poručio je Tomić.

Predsjednik Odbora, Aleksandar Damjanović kazao je da u ovom slučaju postoji pokušaj klauzula.

“U odluci koja nikakvu pravno obavezujuću snagu odnosno obavezivanje nema u odnosu na investitora, koji će se štititi samo tekstom osnovnog ugovora i ankesa i u svim postupcima koje može da vodi protov države ovo ovde će ostatio mrtvo slovo na papiru”, kazao je Damjanović.

“Mi očekujemo pisani dokument u kojem će investiror prihvata ove amandmane ovakvi kakvi jesu upravo iz te zabrinutosti koju ste vi iskazali”, odgovorio je Tuponja.

Pozitivna amandmanima traži da se investitor odrekne prava na arbitražu i ograničenje roka za završavanje projekta, na tri godine nakon dobijanja odluke, te da se resorno Ministarstvo obaveže da u najkraćem mogućem roku, najviše tri mjeseca, stvori preduslove za realiozovanje projekta.

Aneksom Ugovora o zakupu hotela “Kraljičina plaza” predviđeno je da se kompaniji Adriatic properties produži zakup sa 30 na 42 godine, kao i da se smanji iznos zakupa. Aneks je Vlada usvojila na sjednici 29. novembra 2012. godine. Ugovor o zakupu hotela “Kraljičina plaza” u Budvi zaključen je 31. januara 2007. godine.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *