Ulaganje u Lego kocke isplativije od zlata

Dodajte komentar

Nekima su one samo igračkice, ali ako ste uložili u akcije Lego kockica, shvatili ste već da je to bila mudra investicija. Kako piše britanski Telegraf, oni koju su uložili svoj novac u komplet Lego kockica imaju veće šanse da zarade nego oni koji su uložili u zlato.

Analiza Telegrafa pokazuje da vrijednost “FTSE 100” nije ništa veća nego u februaru 2.000 godine, što znači da je godišnji prihod tek oko 4,1 odsto.

Stručnjaci tvrde da nijedno ulaganje nema toliku dobit kao ulaganje u plastične kockice. Oni koji su ulagali u zlato uvećali su svoje bogatstvo 9,6 odsto, a oni koji su štedjeli u bankama “teži” su za 2,8 odsto.

S druge strane oni koji su ulagali u komplet Lego kockica imali su rast vrijednosti od 12 odsto. Nekim setovima na primjer, cijene su eksplodirale nakon što su prestali da se proizvode.

Moderniji kompleti bilježili su takođe rast vrijednosti, pa su tako oni proizvedeni prošle godine dostigli cijenu na Ibeju čak 36% veću nego što je bila originalna.

Najskuplji Lego set u ovom trenutku su oni sa temom Ratova zvijezda. Kompletu “Millenium Falcon” cijena je skočila sa 342 funti, koliko je koštao 2007. godine, na 2.712 koliko košta danas. Slijede “Death Star II” i “Imperial Star Destroyer”, čija cijena premašuje hiljadu funti.,

Izvor: B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *