A9 i zvanično novi model Samsung smartphonea

Dodajte komentar

Novi uređaj kompanije Samsung, Galaxy A9 je juče zvanično predstavljen u Kini, a kako je u proteklih par nedelja izbilo dosta informacija o ovom uređaju, ova objava je samo potvrdila dosadašnje informacije.

Galaxy A9 uređaj se nalazi na tronu Samsungove Galaxy A serije, i smatra se da je uređaj na granici između midrange i flegšip segmenta. Novi dizajn uređaja koristi kombinaciju stakla i metala za izradu njegovog kućišta, a imaće i 6-inčni FullHD AMOLED panel. Ivice sa strane uređaja su minimalne, i Samsung navodi da iznose svega 2.74mm.

Uređaj će pokretati nedavno preimenovani Snapdragon 652 čipset koji je prije nosio naziv Snapdragon 620, zajedno sa 3 GB RAM memorije. Skadišni prostor uređaja će iznositi 32 GB, ali za razliku od flegšip uređaja kompanije, on će moći da se proširi putem microSD slota.

Na poleđini uređaja se nalazi kamera od 13 MP sa f/1.9 aparaturom i optičkom stabilizacijom slike, dok će se sa prednje strane nalaziti selfi kamera od 8 MP. Galaxy A9 dolazi sa baterijom od 4,000mAh koja ima QuickCharge podršku. Na Home tasteru uređaja će se nalaziti senzor otiska prsta koji će takođe podržavati Samsung Pay.

Jedina neobična stvar je da telefon dolazi sa Android 5.1 Lollipop sistemom, što je poprilično neobično za novi premium uređaj. Informacije o cijeni uređaja i njegove dostupnosti još nisu objavljene, tako da ćemo morati da sačekamo zvaničnu objavu od Samsunga.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *