Societe Generale banka Montenegro: Pomoć djeci sa smetnjama u razvoju

Dodajte komentar

Societe Generale banka Montenegro donirala je pomoć u tehnici i opremanju prostorija NVO „Prvog udruženja roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama“ iz Podgorice.

U udruženju koje je proslavilo 18 godina uspješnog rada trenutno je 101 dijete i omladinac sa smetnjama u razvoju, koji svakodnevno posjećuju prostorije udruženja.

– Kupovinom ugaone garniture, laptopa, dva tableta i jednog fotoaparata, težilo se poboljšanju uslova za boravak i pružanje stručne podrške djeci i omladini sa smetnjama u razvoju u prostorijama udruženja.Oni se u Udruženju druže, igraju, uče i rade na poboljšanju svojih mogućnosti. Udruženje je usmjereno na postizanje najvećeg mogućeg stepena samostalnosti, edukacije i socijalne integracije djece i omladine sa smetnjama u psihofizičkom razvoju – kazali su iz banke.

Societe Generale banka Montenegro kroz svoje aktivnosti posebnu pažnju posvećuje djeci sa smetnjama u razvoju i djeci iz socijalno ugroženih porodica. Banka je podržala i otvaranje Igračkoteke, u organizaciji NVO Roditelji, kupovinom 20 stolica. Igračkoteka ili  „bilblioteka igračaka“ je razvojni centar za djecu iz socijalno ugroženih porodica, gdje će biti pružana i podrška u učenju, kao i psihološka i pravna pomoć za djecu i roditelje. Mjesto je otvoreno i za svu ostalu djecu predškolskog i školskog uzrasta.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *